Συνεχίζεται  και το μήνα Αύγουστο η καλοκαιρινή καμπάνια δημιουργικότητας «Ό,τι και αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!», της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας σε συνεργασία με το FutureLibrary. …μυρμήγκια και τζίτζικες, φως και σκοτάδι, μέρα και νύχτα, γενναίοι και δειλοί, πλούσιοι και φτωχοί, πεντάμορφες και τέρατα, δυνατοί και αδύναμοι. Είναι όλοι ήρωες βιβλίων, κάτοικοι της κάθε Βιβλιοθήκης. Αυτό το καλοκαίρι οι καλοκαιρινές αναγνώσεις των παιδιών θα τους ζωντανέψουν. Γιατί το καλοκαίρι ο καθένας μας μπορεί να σκεφτεί ανάποδα, να σκεφτεί το αντίθετο. Γιατί το καλοκαίρι στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος γίνεται τεράστιος μέσα στις άπειρες δυνατότητές του και τις αντιθέσεις του. Παιδιά και γονείς θα ζήσουν τη μέρα της τάξης και της ακαταστασίας, του ράβε και του ξήλωνε, του γυμνού και του ντυμένου, του δίνω και του παίρνω, του Βορρά και του Νότου, της Ανατολής και της Δύσης, του θυμάμαι και του ξεχνάω, του μαζί και του χώρια, του γέλιου και του κλάματος, της γης και του ουρανού, της γνώσης και όχι της αμάθειας, της αλήθειας και του ψέματος. Σας περιμένουμε!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2014

Εργαστήρια για παιδιά

Εγγραφές από Τρίτη 29 Ιουλίου

Δευτέρα 4 Αυγούστου, 10.30-11.30 το πρωί
Οι αντίθετοι κόσμοι της φυσικής.
Ανοίγουμε το βαλιτσάκι με τα όργανα φυσικής και πειραματιζόμαστε με το φως και το σκοτάδι, το μέσα και το έξω, το πραγματικό και το φανταστικό, το φυσικό και το τεχνητό. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 5 Αυγούστου, 10.30-12.00 το πρωί
Η μέρα των δυνατών και των αδύναμων. Μια μέρα με σούπερ ήρωες.
Σχεδιάζουμε τους δικούς μας σούπερ δυνατούς ήρωες: τι ιδιότητες έχουν, τι ρούχα φοράνε, πώς μοιάζουν. Στο τέλος φτιάχνουμε τις στολές μας σούπερ ηρώων και οργανώνουμε μια παρέλαση. Με τον εκπαιδευτικό Νίκο Τσέγκο. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 6 Αυγούστου, 10.30-11.30 το πρωί.
Το σκοτάδι φοβάται το Νικόλα.
Ανάγνωση του βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου που αφορά τους φόβους μας και πώς τους κάνουμε εμείς να το βάζουν στα πόδια… Με τον εκπαιδευτικό Νίκο Τσέγκο. Για παιδιά 5-7 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 7 Αυγούστου, 10.30-12.00 το πρωί
RoboticsDay. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGOWeDo) – (μία συνάντηση).
Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 6-11 ετών. Με προεγγραφή.  Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 26 Αυγούστου, 10.30-11.30 το πρωί
Μέρες μουσικής – (μία συνάντηση).
Με τα μουσικά όργανα της βιβλιοθήκης μια φορά την εβδομάδα φτιάχνουμε μικρές συνθέσεις και τραγούδια και ορίζουμε τους ήχους και τη σιωπή, τη μελωδία και τον θόρυβο, το ρυθμό και την αρρυθμία. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στην αυλή της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 27 Αυγούστου, 10.30-12.00 το πρωί
Χρωμοφοβία.
Παρακολουθούμε μια αλληγορική ταινία μικρού μήκους του 1966 από τον Βέλγο δημιουργό Raoul Servais, για τον τρόπο που ο άνθρωπος παλεύει τον φασισμό και υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα… Θα ακολουθήσει  θεατρικό παιχνίδι με θέμα: «Αναγνώριση των επιπτώσεων των στερεοτύπων : Διάκριση και στιγματισμός».Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ.  Για παιδιά 10-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην αίθουσα εκδηλώσεων στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 28 Αυγούστου, 10.30-12.00 το πρωί
RoboticsDay. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGOWeDo) – (μία συνάντηση).
Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 6-11 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 29 Αυγούστου, 10.30-12.00 το πρωί
Η μέρα του μαζί και του χώρια.
Παίζουμε ατομικά και ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια στη Βιβλιοθήκη από τη συλλογή της Αμερικανικής Γωνιάς. Για παιδιά 6-12 ετών. Ελεύθερη Συμμετοχή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Club Ρομποτικής

Εγγραφές από Παρασκευή 1 Αυγούστου

Club Ρομποτικής LEGOMindStormsEV3 (5 συναντήσεις).
Για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών. Με προεγγραφή στο
http://robotics.libver.gr
Με τον Γιώργο Μπίκα (geobikas@libver.gr)
Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, 11:00-14:00 το πρωί
Τρίτη 19 Αυγούστου 2014, 11:00-14:00 το πρωί
Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, 11:00-14:00 το πρωί
Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014, 11:00-14:00 το πρωί
Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, 11:00-14:00 το πρωί

Έλα να γνωρίσουμε μαζί το ανανεωμένο Club ρομποτικής που έχει τα νέα LegoMindStormsEV3. Κάντε εγγραφή στο Club Ρομποτικής στη διεύθυνση http://robotics.libver.gr .  Μια online κοινότητα για τα μέλη του club.  Όλα τα παιδιά που θέλουν να γίνουν μέλη του club θα πρέπει να εγγραφούν στην ιστοσελίδα.  Μέσα από εκεί θα λαμβάνουν οδηγίες προετοιμασίας αλλά και ενημερώσεις.

Οι εγγραφές για τα εργαστήρια του club θα γίνουν μόνο online μέσα από την ιστοσελίδα  του club
ξεκινώντας από Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494