Αν και βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιριού τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν σταματούν να μας βομβαρδίζουν με νέες σειρές και μεγάλα σκηνοθετικά ονόματα που εμπλέκονται σ’ αυτές. Τη σκυτάλη παίρνει ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που με το “STRAIN” μας μεταφέρει στον δικό του μεταφυσικό κόσμο.

Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου, έκανε πρεμιέρα και στην ελληνική τηλεόραση η νέα μεταφυσική σειρά “STRAIN” μέσω του συνδρομητικού καναλιού FOX.

Το “STRAIN” αποτελεί ένα θρίλερ που απ’ το πρώτο επεισόδιο καταφέρνει να βάλει τον τηλεθεατή κατευθείαν σε μια ένταση αλλά και στην υπόθεση χωρίς προλόγους.

Το στόρι είναι απλό: ένα αεροπλάνο φτάνει στο Ντάλας απ’ το Βερολίνο, το οποίο μετά από κάποια λεπτά απ’ την άφιξή του τα πάντα νεκρώνουν. Έτσι ο επιδημιολόγος Ephraim Goodweather και η ομάδα του θα ξεκινήσουν να ερευνήσουν το ξέσπασμα του ιού ο οποίος έχει πολλές ομοιότητες με “βαμπιρισμό”.

Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι χωρίς αυτό όμως να κουράζει όπως και οι διάλογοι, ενώ έχει και αρκετούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες που μάλλον θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Το σενάριο έχει αναλάβει ο Ντελ Τόρο, ενώ  σκηνοθετεί και το πρώτο επεισόδιο. Η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 13 επεισόδια..

του Γιάννη Βανταράκη