Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε επεισοδιακά, ο Nico Rosberg πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη του και έβδομη στην καριέρα, διατηρώντας το προβάδισμα και τη διαφορά από τους αντιπάλους του από την αρχή του αγώνα. Valteri Bottas και Lewis Hamilton συμπλήρωσαν το βάθρο.

Οδηγώντας την κούρσα από την αρχή του αγώνα, ο Nico Rosberg πανηγύρισε ίσως την πιο εύκολη νίκη της καριέρας του και έγινε ο πρώτος Γερμανός που κέρδισε το γερμανικό Grand Prix, ενώ παράλληλα αύξησε τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του, Lewis Hamilton, ο οποίος τερμάτισε 3ος πίσω από τον Valteri Bottas.

Ο αγώνας ξεκίνησε επεισοδιακά αφού μόλις στον πρώτο γύρο ο Felipe Massa συγκρούστηκε με τον Kevin Magnussen, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το μονοθέσιό του και ως εκ τούτου να τεθεί με το… καλημέρα εκτός αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Lewis Hamilton πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα βασισμένο στην τακτική, με αποτέλεσμα να καταφέρει να τερματίσει τελικά 3ος, δίνοντας “μάχη” μέχρι το τέλος για την 2η θέση με τον εξαιρετικό Valteri Bottas. Σημειώνεται ότι ο Βρετανός είχε εκκινήσει από την 20η θέση, καθώς τερμάτισε 15ος στις κατατακτήριες αλλά του επιβλήθηκε ποινή πέντε θέσεων λόγω ατυχήματος.

Sebastian Vettel, Fernando Alonso και Daniel Ricciardo συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα έπειτα από 67 γύρους συνεχούς μονομαχίας μεταξύ τους και στρατηγικής τριών pit stops.

Πηγή: contra.gr