Στα πλαίσια του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου για τους θερινούς μήνες του έτους 2014, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την διοργάνωση σειρά εκδηλώσεων με λατρευτικό, πνευματικό, συνεδριακό, κοινωνικό, μορφωτικό, φυσιολατρικό, λαογραφικό, αθλητικό, καλλιτεχνικό και εν γένει πολιτιστικό περιεχόμενο υπό τον γενικό τίτλο:

«ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2014″.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο το Ξηρολίβαδο, θα περιλαμβάνουν συμμετοχές από την ευρύτερη περιφέρεια και θα αποσκοπούν στην διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή του μοναδικού κάλλους φυσικού περιβάλλοντος και των παραδόσεων που συνδέονται με το όρος Βέρμιο και την ορεινή Ημαθία.

Ο Π.Ο.Ξ. έχει επεξεργαστεί το λεπτομερές πρόγραμμα της διοργάνωσης το οποίο έχει ως εξής:

ΙΟΥΛΙΟΣ  2014

16-7 Τετάρτη: Μαθήματα χορού-έναρξη ΓΙΟΡΤΩΝ ΒΕΡΜΙΟΥ 2014, δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του Π.Ο.Ξ.

17-7 Πέμπτη: Κατασκευές – Κοσμήματα.

19-7 Σάββατο: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός – συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στον χώρο του Μπάσκετ – Αναβίωση Ξηρολιβαδιώτικου Σεργιανιού και Τρανού Χορού

20-7 Κυριακή: Πανηγύρι Προφήτη Ηλία, Θεία Λειτουργία – πλειστηριασμός εικόνων, λιτάνευση εικόνων, Αγιασμός πηγαδιών, δεξίωση στο Πνευματικό κέντρο του Π.Ο.Ξ.

26-7 Σάββατο: Οδοιπορική εξόρμηση στο Ιμπίλι (Αντάμωμα Σαρακατσάνων)

27-7 Κυριακή: Γιορτή Πίτας

28-7 Δευτέρα: Αγώνας Ποδοσφαίρου (Πανωχώρι – Κατωχώρι)

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2014

3-8 Κυριακή: Ημέρα Εθνική Μνήμης , μνημόσυνο πεσόντων – κατάθεση στεφάνων – Ομιλία –
Δεξίωση στο κτίριο του Π.Ο.Ξ.

4-8 Δευτέρα: Πρόσκληση του χορευτικού τμήματος του ΠΟΞ από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου του στο Σέλι (χορευτικές εκδηλώσεις ).

15-8 Παρασκευή: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Προφήτη Ηλία, για τον εορτασμό της Θεοτόκου

18-8 Δευτέρα: Έθιμο Λαγγίτας στα πεύκα – έκθεση κατασκευών – κοσμημάτων στον
Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολίβαδου.

20-8 Τετάρτη: Εξόρμηση πολιτιστικών ανταλλαγών (ημερήσια εκδρομή στο Ζαγόρι, Καπέσοβο, Μονοδένδρι, Τσεπέλοβο, Γυφτόκαμπο, Βρυσοχώρι.

23-8 Σάββατο: Εορτασμός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός – Αποχαιρετιστήριο γλέντι του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου στο χώρο του Μπάσκετ το βράδυ.

24-8 Κυριακή: Εορτασμός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο.

Επιπρόσθετα επισημαίνει ότι σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα πραγματοποιούνται μορφωτικές δραστηριότητες του Π.Ο.Ξ. με την παράδοση μαθημάτων παραδοσιακών χορών (Ι. Τσιαμήτρο) και Ρυθμική Γυμναστική. Τέλος πρέπει να συνυπολογιστεί ότι στις ως άνω προγραμματιζόμενες δραστηριότητες του Π.Ο.Ξ. προστίθεται και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων αντίστοιχων φορέων που πραγματοποιούν επίσημες επισκέψεις στο Ξηρολίβαδο και μεταφέρουν μέρος των δραστηριοτήτων τους εκεί.

*Για τυχόν αλλαγές ή προσθήκες στο Πρόγραμμα εκδηλώσεων, ο Π.Ο.Ξ. θα σας ενημερώνει εγκαίρως.