Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης 9/7/2014 ο πρόεδρος του Α.Π.Σ. Φιλίππου Βέροιας κος Γιώργος Τραπεζανλίδης. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο Βέροιας.

Αναλυτικά ο κος Τραπεζανλίδης αναφερόμενος στους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ανέφερε : «Θέλω πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο κάλεσμα μου. Αυτή είναι μια διαφορετική συνέντευξη. Είναι μια προσωπική συνέντευξη για να μάθει ο φίλαθλος κόσμος του τόπου μας κάποια σημαντικά πράγματα όσο αφορά εμένα, την ιστορία μου στο σωματείο, την θέση μου σαν πρόεδρου του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας και για το τι θα γίνει στο μέλλον.

Υπηρετώ τον Φίλιππο 7 χρόνια. Δεν θεωρώ ότι κανείς είναι περισσότερο Φίλιππος από μένα μετά από τόσα χρόνια, μετά από τόσα χρήματα τα οποία έχω δαπανήσει, τον χρόνο που έχω ξοδέψει από την επιχείρηση μου και την οικογένεια μου, υπηρετώντας το σωματείο με υπευθυνότητα που για μένα είναι το βασικότερο απ’ όλα. Σε όποιο πόστο κι αν μου ζητήθηκε θεωρώ ότι λειτούργησα αποτελεσματικά, φέρνοντας επιτυχίες και μέσω της φιλοδοξίας μου σε ότι κάνω στην ζωή μου να μπορεί να δημιουργείτε κάτι το οποίο να έχει προοπτικές, άλλωστε με οτιδήποτε ασχολείται ο Τραπεζανλίδης το κάνει για να υπάρχει προοπτική και αποτέλεσμα.

«Κάναμε λάθος επιλογές. Μεγάλη επιτυχία και ευθύνη, η παραμονή στην Α2»

Φέτος, στην πρώτη χρονιά μου ως πρόεδρος του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας, μέσα από πολύ δουλειά, με τις όποιες δυσκολίες, η ομάδα μπάσκετ τερμάτισε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 κατηγορίας σε μια σαιζόν πολύ δύσκολη, ήταν η πρώτη μας φορά σε μεγάλη κατηγορία, κάναμε κάποιες λάθος επιλογές αλλά το ότι η ομάδα παρέμεινε στην Α2 είναι τεράστια επιτυχία αλλά και τεράστια ευθύνη. Ευθύνη που για να την αντιμετωπίσεις σαν πρόεδρος πρέπει να μπορείς να παίρνεις αποφάσεις, να εγγυηθείς και να ανταπεξέλθεις στα προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία. Όλα αυτά τα λέω γιατί εμείς τα κάναμε και θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε.

«Οι αποφάσεις μου ήταν σημαντικές για την παραμονή του χάντμπολ στην Α1»

Στο Χάντμπολ όταν πέρσι το καλοκαίρι μιλήσαμε με το Δ.Σ του συλλόγου, μου ζητήθηκε ως πρόεδρος να βοηθήσω οικονομικά το τμήμα. Το έπραξα, έκανα την υπόσχεση μου πραγματικότητα, ήμουν συνεχώς δίπλα στο χάντμπολ, ανέλαβα τις ευθύνες μου σαν πρόεδρος του συλλόγου και μετά την αποχώρηση του κου. Νούλα Νίκου ο οποίος είχε ηγηθεί της προσπάθειας της Διοικούσας επιτροπής του χάντμπολ. Μια αποχώρηση την οποία δεν κατακρίνω, ίσα ίσα θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω και δικαιολογημένη. Παρόλα αυτά εμείς κοιτάξαμε την συνέχεια, πήραμε την σημαντική απόφαση αλλαγής του προπονητή με γνώμονα πάντα το καλό και το συμφέρον του τμήματος, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος αλλά αντίθετα με προσωπικό κόστος.

Ο Φίλιππος βρισκόταν στην δύσκολη θέση του υποβιβασμού και έπρεπε να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, κάτι που έχω μάθει συνεχώς να κάνω στην ζωή μου, ώστε ο Φίλιππος να παραμείνει στην Α1 κατηγορία. Σε συνεννόηση με τον προπονητή κάναμε την πολύ πετυχημένη μεταγραφή του Σέρβου Darko Pavlovic που έδωσε τις βάσεις ώστε να σωθεί η ομάδα και να τερματίσει στην 7η θέση και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό. Θέλω να διευκρινίσω ότι όταν πήρα την απόφαση να ηγηθώ του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας, αυτό έγινε με γνώμονα την λογική.

Το ποσό το οποίο υποσχέθηκα, έγινε πράξη, διατέθηκε στο τμήμα χάντμπολ. Απλά μην παρεξηγούμε ότι ένα μέρος των χρημάτων αυτών δόθηκε για τις αλλαγές (προπονητή και απόκτηση παίκτη) με απόφαση πάντα του Δ.Σ και όχι για το υπάρχον «υλικό». Θέλω να θέσω ένα ερώτημα προς τον κόσμο. Τι ήταν προτιμότερο, μετά από 36 χρόνια παρουσίας στην Α1, να έπεφτε κατηγορία ο Φίλιππος στο χάντμπολ με τα λεφτά του Τραπεζανλίδη να πήγαιναν εκεί που θέλανε κάποιοι ή ο Τραπεζανλίδης να έπαιρνε την σωστή απόφαση ώστε το τμήμα να παρέμενε στην Α’ Εθνική ;

Θεωρώ ότι λειτούργησα σωστά και ένα μέρος της επιτυχίας και της σωτηρίας του χάντμπολ είναι προσωπικό. Οι κινήσεις και οι αποφάσεις της Διοίκησης έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν. Δεν δέχομαι καμία κουβέντα πάνω σ’ αυτό.

«Ήμουν δίπλα σε όλα τα τμήματα του συλλόγου»

Στα όλα τα υπόλοιπα τμήματα, γιατί ο Φίλιππος δεν είναι μόνο μπάσκετ και χάντμπολ και γιατί ο Τραπεζανλίδης δεν λειτούργησε με γνώμονα το μπάσκετ όπως πολλοι θέλουν να λένε αλλά τα έργα δείχνουν άλλα πράγματα. Στο βόλεϊ είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τους κους Σισμανίδη και Εμμανουηλίδη, οι οποίοι έκαναν μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια να αναδείξουν το άθλημα που τόσα χρόνια βρισκόταν στο περιθώριο, προσπάθεια την οποία στήριξα και ήμουν δίπλα τους σε ότι και να ζήτησαν.

Οικονομική βοήθεια υπήρξε στο τμήμα του στίβου που τόσα χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε ούτε βοήθησε. Ιδιαίτερα στην Ολυμπιονίκη μας Σοφία Υφαντίδου, που είναι τιμή να την έχουμε στον σύλλογο αλλά και με όλους τους ανθρώπους του στίβου ήμουν δίπλα του και τους βοήθησα όσο μπορούσα. Επίσης πολύ καλή συνεργασία είχα με τις προπονήτριες των τμημάτων ρυθμικής και ακροβατικής του συλλόγου και νιώθω ιδιαίτερη χαρά διότι μας έφεραν πολύ μεγάλες επιτυχίες πανελλαδικά. Με λίγα λόγια το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς για όλα τα τμήματα του συλλόγου είναι πολύ θετικό και αυτό γιατί δουλέψαμε, αφοσιωθήκαμε, ξοδέψαμε χρόνο και λεφτά και ο ΑΠΣ Φίλιππος κρατήθηκε σε υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς.
Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, την επόμενη μέρα με όλα τα τμήματα να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους.

«Θέλουμε την δυνατότητα να ανεβάσουμε τον πήχη»

Δυστυχώς η πόλη μας δεν μας δίνει την δυνατότητα να ανεβάσουμε τον πήχη πιο ψηλά. Παλεύουμε μόνοι μας με τα έξοδα να είναι τεράστια, οι ομοσπονδίες να μην μας έχουν καταβάλει τα οφειλούμενα και καταλαβαίνετε το ότι να παλεύεις μόνος δεν είναι και το ποιο εύκολο πράγμα ειδικά στις ημέρες αυτές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πίσω. Ποτέ στην ζωή μου δεν έκανα πίσω.

Θα προχωρήσουμε σε όλα τα τμήματα με δυναμική. Θα προχωρήσουμε στελεχώνοντας την διοίκηση με ανθρώπους ικανούς να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή. Καλώ ανοικτά όλο τον κόσμο του χάντμπολ να συσπειρωθεί και μαζί να κάνουμε κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά όπως και όλο τον κόσμο του μπάσκετ να συμμετέχει περισσότερο σε αυτή την προσπάθεια.

«Με ψηλά το κεφάλι»

Μετά από διάφορες επαφές που είχα αυτό το διάστημα θα εξασφαλίσω κάποια έσοδα στα τμήματα που έχουνε περισσότερο ανάγκη όπως είναι το χάντμπολ και το μπάσκετ. Θα τους δώσω την δύναμη και το κίνητρο να ξεκινήσουνε με τους ανθρώπους τους οποίους θα αποφασίσουμε ότι θα διοικήσουμε τα τμήματα αυτά και θα είμαι δίπλα τους και από κει και πέρα να μπορέσουμε να βγάλουμε την αγωνιστική σαιζόν με ψηλά το κεφάλι. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να θέσουμε στόχους.

Οι στόχοι θα τεθούν όταν στελεχωθούν οι ομάδες, οι διοικήσεις. Εγώ αυτό που εξασφαλίζω στα δυο αυτά τμήματα είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Κάποια έσοδα που θα τους δώσουν την δυνατότητα να έχουν μια δυνατή βάση και να «χτίσουν» πάνω σ’ αυτή. Και εγγυούμαι προσωπικά γι’ αυτό σαν πρόεδρος του συλλόγου. Θα κινηθούμε αξιόπιστα και πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες τις οποίες έχει και όχι στον «αέρα». Να μπορέσουμε στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Από αύριο κιόλας ξεκινάμε να «χτίσουμε» τις ομάδες.

Στο τμήμα του μπάσκετ τα δεδομένα θα είναι πιο χαμηλά σε σχέση με πέρσι και κάνοντας μόνο αυτά που μπορούμε. Στο χάντμπολ, με τα τρία τελευταία χρόνια να είναι δύσκολα, είμαστε σε συζητήσεις με τους προπονητές που είχαμε στον τέλος της προηγούμενης σαιζόν, καθώς επίσης και με παλιούς παίκτες του Φίλίππου (Σανίκη – Δεληγιάννη) για να ξαναγυρίσουν στον Φίλιππο, κάτι που το βλέπουν θετικά.

Αυτά όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες. Όλα τα τμήματα θα είναι αυτοδιαχειριζούμενα, με την δική του επιτροπή η οποία θα διαχειρίζεται τα προβλήματα της καθημερινότητας καθώς και τα οικονομικά δεδομένα.