Με μία μοναδική στην ιστορία ποδοσφαιρική παράσταση, η Γερμανία συνέτριψε τη Βραζιλία με 7-1 στο Μπέλο Οριζόντε και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά 12 χρόνια! Διασυρμός για τη “σελεσάο” και άγριες αποδοκιμασίες του κοινού στον Φρεντ.

Αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο του Μπέλο Οριζόντε δεν το χωρά ανθρώπου νους. Μετά το 11′ κάθε συζήτηση για τακτικές και συστήματα πήγε περίπατο καθώς η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Γερμανία κατάφερε να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό της και να διασύρει χωρίς έλεος τους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους.

Στο πρώτο γκολ των Γερμανών, αυτό του Μίλερ στο 11′, πράγματι φάνηκε το κενό του Τιάγκο Σίλβα. Στημένη μπάλα (κόρνερ του Κροος), σκριν επί σκριν στην περιοχή των Βραζιλιάνων, μόνος του ο σκόρερ για το 0-1. Ακόμα και τότε πάντως τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ερχόταν καταιγίδα.

Και όμως, στο κέντρο του γηπέδου τα χαφ των Γερμανών έκαναν ό,τι ήθελαν και η ομάδα του Γιόακιβ Λεβ θύμιζε Μπαρτσελόνα στην ακμή της. Ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας, σωστές πλαγιοκοπήσεις, δύο και τρεις παίκτες μέσα στην περιοχή. Αποτέλεσμα; Τέσσερα γκολ μέσα σε έξι λεπτά! Το 0-2 από το ιστορικό γκολ του Κλόζε (πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ) στο 23′, το 0-3 από τον Κροος στο 23′, το 0-4 από τον ίδιο στο 24′ και το 0-5 από τον Κεντίρα στο 30′. Κοσμογονία!

O,τι και αν άλλαξε στη συνέχεια ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Με τον Νεϊμάρ καθηλωμένο στο σπίτι του λόγω τραυματισμού, το τρομερό βάρος των πέντε γκολ στην πλάτη και την πίεση του κοινού (που ξέσπασε εναντίον του Φρεντ) η Βραζιλία πάλι καλά που έδειξε ότι έχει σφυγμό με κάποιες τελικές του Παουλίνιο και του Οσκαρ. Τι τα θες, τι τα γυρεύεις όμως, ο Νοϊερ δεν χάριζε τίποτα.

Οι Γερμανοί από την πλευρά τους (αφού ο Κλόζε αποσύρθηκε στον πάγκο) δεν είχαν να κάνουν κάτι άλλο από το να κυνηγήσουν ακόμη ένα γκολ. Το πέτυχαν με χαρακτηριστική ευκολία στη φάση του 69′ όταν ο νεοεισελθείς Σίρλε τελείωσε όμορφα την προσπάθεια και τη σέντρα του Λαμ για το 0-6!

Η γερμανική ραψωδία ολοκληρώθηκε στο 79′ όταν ο Σίρλε και πάλι μ’ ένα καταπληκτικό σουτ από αριστερά έκανε το 0-7. Αυτή ήταν ακριβώς η στιγμή που το γήπεδο αποθέωσε τα “πάντσερ” για την εξαιρετική παράσταση που χάρισαν στον κοινό και τους τηλεθεατές σ’ όλον τον κόσμο. Η Βραζιλία απλώς μείωσε με τον Οσκαρ στο 90′. Ουτε καν παρηγοριά στον άρρωστο.

MVP

Η ομάδα. Ολη η Γερμανία χωρίς να ξεχωρίσουμε κάποιον. Σύνολο απίστευτα υψηλού επιπέδου, με συνοχή, πειθαρχία και αστείρευτη δημιουργικότητα με την μπάλα στα πόδια. Και, μην πείτε όχι, με μία πινελιά Πεπ Γκουαρδιόλα στο παιχνίδι της.

Αδύναμος Κρίκος

Οι Βραζιλιάνοι παραδόθηκαν στις ορέξεις των Γερμανών χωρίς να προβάλλουν αντίσταση από το 0-2 και μετά, δείγμα του ότι χωρίς τον Νεϊμάρ και τον Τιάγκο Σίλβα, δεν ήταν έτοιμοι για μία πραγματική μάχη μέχρις εσχάτων. Αντ’ αυτού υπέστησαν τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας τους μέσα στο σπίτι τους, ένα δεύτερο πολύ μεγάλο σοκ μετά την ήττα από την Ουρουγουάη το 1950 στο “Μαρακανά”.

Σχόλιο

Τα πολλά λόγια είναι περιττά αφού το εμφατικό τελικό σκορ τα λέει ΟΛΑ. Ζήσαμε ένα μεγάλο ποδοσφαρικό σόου στο πιο υψηλό επίπεδο και στη χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο περισσότερο από καμία άλλη. Ενας αγώνας που θα μνημονεύεται στους αιώνες των αιώνων.

Βραζιλία : Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μαρσέλο, Ντάντε, Νταβίντ Λουίζ, Λουίς Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46′ Παουλίνιο), Χουλκ (46′ Ραμίρες), Μπερνάρντ, Οσκαρ, Φρεντ (69′ Γουίλιαν).

Γερμανία : Νόιερ, Λαμ, Χέβεντες, Χούμελς (46′ Μερτεζάκερ), Μπόατενγκ, Κεντίρα (76′ Ντράξλερ), Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Εζίλ, Κρόοζ, Κλόζε (58′ Σίρλε).

Πηγή: contra.gr