Η Αργεντινή ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια επικράτησε 1-0 του Βελγίου, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με πρωταγωνιστή τον Ιγκουαΐν, ο οποίος πέτυχε το γκολ των «αλμπισελέστε» και είχε και ένα δοκάρι, η ομάδα του Σαμπέγια κατάφερε να προκριθεί χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Το Βέλγιο απ’ την άλλη, μπορεί να έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, αλλά το σύνολό του ήταν απογοητευτικό και δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο την Αργεντινή, μένοντας εκτός από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Σαμπέγια επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τους Μπασάντα, Ντεμικέλις, Γκαράϊ και Ζαμπαλέτα στην άμυνα, στο κέντρο οι Μπίλια, Μασεράνο, Ντι Μαρία και Λαβέτσι και επιθετικό “δίδυμο” οι Ιγκουαΐν και Μέσι.

Απ’ την άλλη, ο Βίλμοτς παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Αλτερβάιρελντ, Φαν Μπούιτεν, Κομπανί και Φερτόνγκεν στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Φελαϊνί και Βίτσελ, δεξιά ο Μιραλάς, αριστερά ο Αζάρ, στην κορυφή ο Οριζί και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Ντε Μπρούιν.

Σε θέση οδηγού απ’ τα … αποδυτήρια

Η Αργεντινή μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήθελε να μπει σε θέση οδηγού απ’ το πρώτο λεπτό, προσπαθώντας να πιάσει . στον ύπνο τον Κουρτουά.

Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Λαβέτσι πραγματοποίησε το γύρισμα απ’ τα αριστερά αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε απ’ τον Κομπανί. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι «αλμπισελέστε» πήραν το προβάδισμα.

Στο όγδοο μόλις λεπτό ο Ζαμπαλέτα επεχείρησε την κάθετη μπαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Ιγκουαΐν, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη σούταρε στην κίνηση και άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

Το Βέλγιο προσπάθησε να αντιδράσει επιχειρώντας κάποια μακρινά σουτ αλλά ο Ρομέρο έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, μπλοκάροντας χωρίς να έχει πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές και να πραγματοποιούν αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου. Με τη συμπλήρωση σαράντα λεπτών ο Μέσι κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, το Βέλγιο έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Φερτόνγκεν πραγματοποίησε τη σέντρα απ’ τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Μιραλάς μέσα από την περιοχή πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Ρομέρο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Αργεντινή να διατηρεί το υπέρ της προβάδισμα.

«Τσέκαρε» το εισιτήριο!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος. Η Αργεντινή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα. Οι παίκτες του Σαμπέγια είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς και αμύνονταν σε δύο ζώνες.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ιγκουαΐν πραγματοποίησε τρομερή ατομική ενέργεια και αφού πέρασε και τον Κομπανί πλάσαρε αλλά το σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός με την Αργεντινή να έχει τον έλεγχο και την κυκλοφορία και στις καθυστερήσεις του αγώνα έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά ο Κουρτουά πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στο τετ α τετ του Μέσι. Στα τελευταία λεπτά το Βέλγιο προσπάθησε να απειλήσει για να φτάσει στην ισοφάριση αλλά τόσο οι προσπάθειες του Λουκάκου όσο και το σουτ του Βίτσελ στο 95ο λεπτό δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι η Αργεντινή πήρε την σπουδαία πρόκριση για τους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Α. Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράϊ, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Ντι Μαρία (32′ Πέρεζ), Ιγκουαΐν (81′ Γκάγκο), Μέσι, Μασεράνο, Ντεμικέλις, Λαβέτσι (70′ Παλάσιο), Μπασάντα.

Βέλγιο (Μ. Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ (75′ Τσαντλί), Μιραλάς (59′ Μέρτενς), Φαν Μπούιτεν, Οριζί (59′ Λουκάκου).

Πηγή: novasports.gr