Είναι πολλοί οι νέοι ηθοποιοί που δοκιμάζουν την τύχη τους στο ελληνικό θεατρικό σανίδι είτε στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, εμείς είχαμε την τύχη να συναντήσουμε έναν από τους νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, που βρίσκονται στο προσκήνιο τελευταία, τον ηθοποιό Στέφανο Μουαγκίε ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αρκετές παραγωγές.  Η συνάντηση προέκυψε τυχαία σε μία καφετέρια του Βύρωνα και εκεί μιλήσαμε μαζί του, για το θέατρο, για την πολιτικό-οικονομική κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα μας καθώς και για πολλά αλλά ενδιαφέροντα θέματα…….

-Πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Μεφίστο» έχοντας τον ρόλο του Γιούλιους, πες μου λίγα λόγια για τον χαρακτήρα και για την παράσταση;

Ο Γιούλιους είναι ένα δημιούργημα του κ. Μαστοράκη. Στο μυθιστόρημα υποδύεται τη γυναίκα. Αλλά όπως και αποδείχθηκε, ο Χεντρικ Χέφγκεν είχε κρυφές σχέσεις με άνδρες και ήταν επινόηση του σκηνοθέτη τον ρόλο να τον παίξει άντρας. Η παράσταση θεωρώ ότι ήταν ένα θείο δώρο να συνεργαστώ με ανθρώπους τους οποίους σέβομαι και θαυμάζω και θεωρώ ότι ήταν μια δουλεία που δουλεύτηκε με προσοχή και επιμέλεια.

-Πώς ήταν η συνεργασία με τον κ . Μαστοράκη;

Δεν θα κρύψω ότι είχα άγχος και ότι τον θαύμαζα απ’ τις προηγούμενες δουλειές και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Και έτσι μόλις άκουσα στο τηλέφωνο ότι ήθελαν να παίξω στην παράσταση δεν πίστευα στ’ αυτιά μου.

-Η παράσταση και η υπόθεση της πιστεύεις ότι έχει ομοιότητες με την σύγχρονη Ελλάδα στην οποία ζούμε και την πολιτική της;

Αν κάνουμε μια μετάφραση των όσων ζούμε τώρα με το τότε σίγουρα θα βρούμε πολλές ομοιότητες όπως τα οικονομικά κραχ που συμβαίνουν ή αν θα θέλαμε να ταιριάζουμε την άνοδο του Χίτλερ με κάποιο ελληνικό κόμμα. Νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για την προβολή μιας τέτοιας θεατρικής παράστασης.

-Σε «φοβίζει» καθόλου η άνοδος των άκρων στην χώρα μας;

Δεν έχω φτάσει στο σημείο να με φοβίζει καθώς παρότι έχουμε άνοδο των άκρων δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας μας σκέφτεται μ’ αυτό τον τρόπο. Αυτό ίσως που με φοβίζει είναι το τι κάνουμε σαν κράτος για να το αντιμετωπίσουμε.

-Πως αισθάνεσαι που σε μια δύσκολη εποχή για τους ηθοποιούς και το θέατρο , εσύ έχεις δουλειά;

Νιώθω πραγματικά απ’ τα προνομιούχα άτομα που έχουν κάτι αυτονόητο όπως είναι η δουλειά και μέσα απ’ τη μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου και τα διάφορα έξοδα που προκύπτουν στην καθημερινότητα μου.

-Υπάρχει κάποια συνεργασία η οποία να σ’ έχει σημαδέψει στην πορεία σου στο θέατρο;

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί απ ‘ την αρχή της σταδιοδρομίας μου συνεργάστηκα με καταξιωμένα άτομα στο χώρο τους. Όπως είναι ο Λ. Λαζόπουλος, αργότερα στο σινεμά με τον Σωτήρη Γκορίτσα, αργότερα με τον κ. Λιγνάδη, τώρα με τον κ. Μαστοράκη γενικά δε μπορώ να σταθώ σε μια μόνο συνεργασία . Νιώθω μόνο μια μεγάλη ευγνωμοσύνη.

-Αγαπημένες ασχολίες εκτός θεάτρου;

Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο όσο κλισέ και αν ακούγεται όταν βρίσκω όμως θέλω να τον ξοδεύω δημιουργικά με φίλους.

-Επόμενα σχέδια…;

Θα είμαι σε μια ταινία όπου θα υποδύομαι ένα φοιτητή ιατρικής ο οποίος στη πορεία θέλει να ασχοληθεί με βουντού και μαύρη μαγεία. Στη συνέχεια θα συμμετάσχω σε μια ταινία μικρού μήκους με συμπρωταγωνίστρια τη Λένα Παπαληγούρα. Είναι μια περίοδος που συζητάω για διάφορα σχέδια.

-Ας τελειώσουμε με μια ευχή…

Εύχομαι να βγούμε απ’ τις δυσκολίες τις οποίες περνάμε και να καταφέρουμε να κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι για το κοινό καλό…..

Βιογραφικό

O Στέφανος Μουαγκιέ, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1985 στο Βύρωνα όπου και μεγάλωσε αν και η καταγωγή του είναι από την Ουγκάντα.
Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία σε ανοιχτό πανεπιστήμιο, ενώ έχει παίξει και στο θέατρο σε ερασιτεχνικές ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη χώρα καταγωγής του.
Του αρέσει και η μουσική και έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο όταν το 2007 – 2009 παρουσίαζε την εκπομπή Τemple of hiphop, με ελληνόφωνη και ξενη Rap και αλλα είδη μαύρης μουσικης στον Atlantis fm.
Έπαιξε για πρώτη φορά (2008 – 2009) στην τηλεόραση, στο «Γ4» του Alpha. Εκεί υποδυόταν ένα παιδί μεταναστών, τον Αμπντέλ, που, όπως και ο Στέφανος, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα.
Το 2011, ακολούθησε η σειρά Πολυκατοικια στο Mega, του Βασιλη Θωμοπουλου ενώ το 2012 τον συναντάμε στη σειρά “Κλεμμένα Όνειρα” του Mega.
Πέρα από αυτά όμως, ο Στέφανος Μουαγκιέ έχει εργαστεί ως free lancer στην Athens voice.
Ακόμα, συνοπτικά στο βιογραφικό του έχει:
2010 worldwide project art short art film (SARKA) by Filep Motwary & Maria Mastori
2011 Συμμετοχή στην ταινία j.a.c.e του Γιωργου Φρετζου
2011 Απο τα κοκαλα βγαλμενα του Σωτηρη Γκοριτσα (Dr. Οχενεμπα)
09/2010 Photoshooting for the worldwide pioneer fashion magazine dapper dan (the jazz project)
2009-10 ΑΓΝΩΣΤΟ (μικρού μήκους)
2011 documentary AFR..ικανοι για την παγκοσμια μερα μεταναστευσης (σεναριο, επιμελεια,παρουσιαση)
Θεατρο: ομαδα ΜΟΡΦΕΑΣ (διαπολιτισμικο – θεατρο δρομου)
2011 πανελλαδικη περιοδεια με θεμα την μεταναστευση

του Γιάννη Βανταράκη