Το γκολ του Χούμελς από το 13′ και η παρουσία του Νόιερ στο τέρμα ήταν αρκετά για να δώσουν στη Γερμανία τη νίκη με 1-0 επί της Γαλλίας και να τη στείλουν για τέταρτη διαδοχική φορά στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επίδοση που αποτελεί σχετικό ρεκόρ. Ο Μίροσλαβ Κλόζε δε βρήκε το γκολ που ήθελε για να περάσει μόνος στην κορυφή των σκόρερ του Μουντιάλ όλων των εποχών, αλλά τη δουλειά του έκανε ο αμυντικός της Ντόρτμουντ.

Ο man of the… Ματς Χούμελς με το δεύτερο γκολ του στη Βραζιλία χάρισε στα «πάντσερ» μια σπουδαία πρόκριση, η οποία, πάντως, δεν ήρθε και τόσο δύσκολα. Σε ένα πολύ σοφτ προημιτελικό, όπου η Γαλλία αποφάσισε να πιέσει από το… 85′ και μετά, οι Γερμανοί κινδύνεψαν ουσιαστικά μόνο στην τελευταία φάση.

Γρήγορο προβάδισμα

Ο Χούμελς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο «Μαρακανά» στο 12′ με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και οι Γερμανοί δεν ξανασχολήθηκαν με την επίθεση στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν μόλις 2 τελικές, αλλά είχαν και το γκολ σε αντίθεση με τους Γάλλους, οι οποίοι είχαν 7 προσπάθειες, αλλά δεν απέδωσε καρπούς καμία.

Στις δύο καλύτερες ευκαιρίες των «μπλε», ο Χούμελς σταμάτησε τον Μπενζεμά σωτήρια για την ομάδα του. Στο 34′ τον πρόλαβε με προβολή σε κοντινό σουτ, ενώ στο 42′ με το σώμα του εμπόδισε την μπάλα να πάει προς το τέρμα μετά από κεφαλιά του επιθετικού της Ρεάλ.

Δεν αγχώθηκαν καν

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, μπόρεσαν να ισοφαρίσουν οι Γάλλοι. Και γιατί οι Γερμανοί έπαιζαν πολύ σωστή άμυνα και διότι είχαν στο τέρμα τον Νόιερ, αλλά και επειδή η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν άργησε πολύ να ρισκάρει και όταν το έκανε, το έκανε μάλλον νωχελικά για τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Ρεμί μπήκε στο 73′ και ο Ζιρού στο… 85′, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας τους.

Οι Γερμανοί που θα μπορούσαν να κλειδώσουν τη νίκη-πρόκριση σε δύο φάσεις με τον Σίρλε, δεν το έκαναν, αλλά δεν το πλήρωσαν κιόλας. Στην κορυφαία ευκαιρία των Γάλλων, ο Μπενζεμά στις καθυστερήσεις σούταρε δυνατά από πλάγια θέση στην περιοχή, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε υψώνοντας απλά το ένα του χέρι και το έκανε να μοιάζει και… εύκολο.

Διατήρησε την παράδοση

Το 1-0 ήταν αρκετό για να στείλει τα «πάντσερ» στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν Βραζιλία ή Κολομβία, αλλά και για να διατηρηθεί η σχετική παράδοση. Η Γερμανία είχε αποκλείσει τη Γαλλία τόσο το 1982, όσο και το 1986 στους «4» και οι «μπλε» έμειναν με τη νίκη του 1958 στον μικρό τελικό.

Παράλληλα, οι Γάλλοι που όσες φορές ως τώρα είχαν περάσει από τον όμιλο έφταναν και μέχρι τους «4» του Μουντιάλ, είδαν και αυτή την επίδοση να σταματά.

Γαλλία: Λιορίς – Ντεμπισί, Βαράν, Σακό (71′ Κοσιελνί), Εβρά – Καμπάιγ (73′ Ρεμί), Ματουιντί, Πογκμπά – Βαλμπουενά (85′ Ζιρού), Γκριζμάν, Μπενζεμά

Γερμανία: Νόιερ – Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες – Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ – Μίλερ, Κρόος (90’+2′ Κράμερ), Οζίλ (83′ Γκέτσε) – Κλόζε (69′ Σίρλε)