Θα ξεκινήσει με Καραγκούνη. Δεν θα παίξει ο Κατσουράνης. Με τι ασχολούνται. Δεν παίζουν ρόλο αυτά. Έτσι λέω εγώ. Ποιος θα παίξει, ποιος όχι. Στον συγκεκριμένο αγώνα που σε στέλνει στους “8” του μουντιάλ μετράει πως θα δράσει και πως θα αντιδράσει η ομάδα. Ο ένας παίκτης, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν έχει να προσθέσει, να αφαιρέσει από την ομάδα. Έτσι λέω εγώ.

Δεν δέχομαι π.χ. ότι κόστισε στον αποκλεισμό της Ουρουγουάης η απουσία του Σουάρες. Η ομάδα δεν πήγε. Μια ομάδα, μια Ουρουγουάη με παικταράδες που δεν τους έχει η Ελλάδα.

Τι βλέπω στο ματς με την Κόστα Ρίκα; Δεν κάνω προβλέψεις. Επειδή δεν υπάρχουν προβλέψεις. Το μόνο που αξίζει να σημειώσω είναι ότι η Ελλάδα έχει μια σαφέστατη υπεροχή. Σε ποιο τομέα; Είναι πιο κωλοπετσωμένη από την Κόστα Ρίκα.

Κοντά στα 12 χρόνια η Ελλάδα, από τα προκριματικά του Ευρω του 2004, παίζει στην κόψη του ξυραφιού. Συνεχώς. Μια μικρή ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες που παλεύει και επιβιώνει στον πόντο. Χωρίς πλάκα. Στον αιώνα δεν έχει παρουσιαστεί παρόμοιο φαινόμενο, από άλλη εθνική ομάδα. Στην κόψη του ξυραφιού.

Η εθνική μετά το 2004 πέρασε από σαράντα κύματα. Δεν είναι Γερμανία και Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία, ούτε Γαλλία και Ολλανδία. Είναι, μάλλον έγινε η Ελλάδα που με νύχια και δόντια τα δίνει όλα για να κρατηθεί, όχι για να διακριθεί. Και κρατιέται.

Πηγή: apodytiriakias.gr