Μετά από ένα εκπληκτικό ματς, η Ολλανδία ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 και πήρε τη νίκη πρόκριση για τα προημιτελικά με 2-1 κόντρα στο Μεξικό, χάρη σε γκολ των Σνάιντερ (88′) και Χούντελααρ (90’+4′ πέναλτι).

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό, με τους Μεξικανούς να μπλοκάρουν την Ολλανδία με υποδειγματική αμυντική τακτική, ενώ ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ μετά από υπέροχο γκολ του ντος Σάντος στο 48′.

Οι παίκτες του φαν Χάαλ ξεκίνησαν να πιέζουν αμέσως μετά, με τους αντιπάλους τους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, αλλά τους «οράνιε» να βρίσκουν μπροστά τους μια άριστη αμυντική λειτουργία αλλά και έναν εξαιρετικό -για ακόμα ένα ματς- Οτσόα.

Η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 88′ από σουτ του Σνάιντερ μετά από κόρνερ, ενώ ο ιπτάμενος Ρόμπεν, κέρδισε το πέναλτι από τον Μάρκεζ στις καθυστερήσεις για να γράψει ο Χούντελααρ το νικηφόρο 2-1.

Το νικητή του Κόστα Ρίκα – Ελλάδα περιμένουν πλέον στους 8 οι Ολλανδοί.

Τα πλάνα φαν Χάαλ, Ερέρα

Με 4-3-1-2 παρέταξε την Ολλανδία ο Λουίς φαν Χάαλ. Σίλεσεν κάτω από τα δοκάρια και Μπλιντ, Φλάαρ, ντε Φράι, Φερχάεγκ ήταν η τετράδα της άμυνας. Αμυντικό χαφ ήταν ο ντε Γιόνγκ, έχοντας δίπλα του τους Κάουτ, Βίναλντουμ. Ο Σνάιντερ κινήθηκε στα νώτα των Ρόμπεν, φαν Πέρσι. Μετά την αναγκαστική αλλαγή του ντε Γιόνγκ στο 9′, ο Μπλιντ πέρασε σε ρόλο κόφτη και ο Μάρτινς πήρε θέση στα αριστερά της άμυνας.

Το 3-5-2 επέλεξε ο Μιγκέλ Ερέρα για το Μεξικό. Στην εστία ήταν ο Οτσόα, με την αμυντική τριάδα να αποτελείται από τους Ροντρίγκεζ, Μορένο και τον Μάρκεζ να κινείται σε θέση λίμπερο. Μπροστά τους κάλυπτε ο Σαλσίδο, ενώ ρόλο φουλ μπακ έπαιξαν οι Λαγιούν (αριστερά) και Αγκιλάρ (δεξιά). Γκουαρδάδο και Ερέρα έπαιξαν μέσα αριστερά και μέσα δεξιά αντίστοιχα, ενώ ο ντος Σάντος ήταν λίγο πιο πίσω από τον σέντερ φορ Περάλτα.

Το ματς

Το Μεξικό πατούσε καλύτερα από την αρχή, περιμένοντας την Ολλανδία, πρεσάροντας όμως πολύ ψηλά.

Ο Λαγιούν έκανε ότι ήθελε από αριστερά τον Φερχάεγκ και τα πρώτα προβλήματα δημιουργήθηκαν από εκείνη την πλευρά για τον φαν Χάαλ. Στο 17′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους Μεξικανούς, όταν ο Ερέρα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε δίπλα από το δοκάρι του Σίλεσεν.

Ο Ερέρα προβλημάτισε αρκετές φορές την άμυνα των «οράνιε» πατώντας συχνά περιοχή, ενώ οι Ολλανδοί από την άλλη, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στην εξαιρετική αμυντική διάταξη των αντιπάλων τους.

Ο Σνάιντερ αναγκαζόταν να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα και να οργανώσει παιχνίδι, ενώ η μοναδική καλή στιγμή ήρθε στο 27′ μετά από βαθιά μπαλιά του ντε Φράι, με τον φαν Πέρσι να μην κάνει καλό κοντρόλ και κατ’ επέκταση καλό σουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λέπτου ανήκε ξανά στο Μεξικό, με τον ντος Σάντος από πλάγια θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Σίλεσεν που έδιωξε με το πόδι. Οι Μεξικανοί πατούσαν ξεκάθαρα καλύτερα στο γήπεδο και είχαν φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολλανδία (φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, ντε Φράι, Μπλιντ, ντε Γιόνγκ (Μάρτινς 9′), φαν Πέρσι (Χούντελααρ 76′), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φερχάεγκ (Ντεπάι 56′), Κάουτ, Βίναλντουμ

Μεξικό (Ερέρα): Οτσόα, Μορένο (Ρέγες 46′), Μάρκεζ, Ροντρίγκεζ, Σαλσίδο, Λαγιούν, Γκουαρδάδο, Ερέρα, Αγκιλάρ, ντος Σάντος (Ακίνο 61′), Περάλτα (Ερνάντεζ 75′)

Πηγή: novasports.gr