Μια κυριολεκτικά “ψυχοσωματική” μουσική πανδαισία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 20 χρόνια Παύλεια, παρουσίασαν χθες οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης  μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς τους στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Η κεντρική καλλιτεχνική εκδήλωση των φετεινών επετειακών Παυλείων είχε τίτλο «Παύλεια και Πολιτισμός» και ήταν μία ιδιαίτερη εκδοχή της πετυχημένης μουσικής παράστασης «Ψυχή και Σώμα» που παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Sold out concert), όπου ενθουσίασε κι απέσπασε άριστες κριτικές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “Εκτός του ότι αυτά τα δυο αδέρφια έχουν τάλαντο, έχουν και ευγνωμοσύνη και δεν διστάζουν κάθε φορά να την εκφράζουν”, επίσης παραβρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που τιμάει με την παρουσία του τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις των Κ΄ Παυλείων καθώς χθες ξεκίνησαν στη Βέροια και οι εργασίες του 20ου τριήμερου (26 – 28 Ιουνίου 2014) Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που διοργανώνεται στο πλαίσιο των Κ΄ Παυλείων, και φέτος έχει ως θέμα του: «Ο Απόστολος Παύλος και ο Πολιτισμός», ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Καραπαναγιωτίδης και πολλοί ακόμα.

tsaxourid (1)

Η μουσική αυτή πανδαισία διήρκε σχεδόν μιαμιση ώρα και για ακόμα μια φορά τα δυο αδέρφια έδειξαν το ταλέντο τους αφήνοντας άφωνους τους παρεβρισκομένους. Η οπερική φωνή του Κωνσταντίνου, η απίστευτη απόδοση τους παιξίματος της ποντιακής λύρας από τον Ματθαίο, που μόνο ποντιακή λύρα δεν θυμίζει, και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις μελωδίες που έβγαιναν αρμονικά από τα υπόλοιπα μουσικά όργανα που τα συνόδευαν εξαίσιοι μουσικοί, παρουσίασαν μια μοναδική μουσική εκδήλωση στα πλαίσια της επετείου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον “ύμνο στην αγάπη” και την απονομή αναμνηστικών στους Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και σε όλους τους μουσικούς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

tsaxouri (1)