Το έκανε με ανατροπή (Αλγερία), το έκανε χωρίς να είναι καλύτερο (Ρωσία), πλέον το έκανε και αγωνιζόμενο με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο! Το Βέλγιο πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Νότια Κορέα, έκανε το 3/3 και αντιμετωπίζει στους «16» τις ΗΠΑ.

Ο Βερτόνγκεν πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 77′ ,ενώ από το 45′ ο Μαρκ Βίλμοτς αναπροσάρμοσε τα πλάνα του λόγω αποβολής του Ντεφούρ.

Καλύτερη ομάδα οι Βέλγοι, που απειλήθηκαν ελάχιστα από τους Νοτιοκορεάτες, με τους τελευταίους να έχουν δοκάρι στο 59′ από σέντρα του Σον.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» πετυχαίνουν τρεις νίκες σε όμιλο Μουντιάλ που πλέον έχουν μπροστά τους τις ΗΠΑ στο δρόμο για την οκτάδα (Τρίτη, 23:00).

Τα πλάνα Χονγκ, Βίλμοτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Νότια Κορέα ο Μιούνγκ Μπο Χονγκ. Ο Κιμ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Γιούν, Χονγκ, Κιμ και Λι να στελεχώνουν την άμυνα. Κι και Χαν κινήθηκαν στο χώρο των χαφ, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κιμ, ήταν η τριάδα των Σον, Κου και Λι.

Το 4-2-3-1 με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα επέλεξε και ο Μάρκ Βίλμοτς. Κουρτουά στην εστία και Βερτόνγκεν, Λόμπαερτς, Βαν Μπούιτεν, Βάντεν Μπόρε αποτέλεσαν την αμυντική γραμμή. Ντεφούρ και Ντεμπελέ ήταν οι δύο χαφ, ενώ στα νώτα του Μιραλάς που αγωνίστηκε σε ρόλο φορ, κινήθηκαν οι Γιανουζάι, Φελαϊνί και Μέρτενς.

Το ματς

Το Βέλγιο έδειξε από νωρίς διάθεση να αφήσει στην Κορέα τον έλεγχο της μπάλας, με τους Μιραλάς, Μέρτενς, να καραδοκούν για να παίξουν την κόντρα επίθεση.

Με τους δύο προαναφερθέντες να εμπλέκονται στη φάση του 25′, το Βέλγιο έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία, όταν η μπάλα κόντραρε μετά από σουτ του Μιραλάς και κατέληξε στον Μέρτενς, που μόνος μπροστά στην εστία σούταρε ψηλά άουτ!

Η καλή στιγμή των παικτών του Βίλμοτς αφύπνισε τους Κορεάτες, που προσπάθησαν με τη μπάλα κάτω να φτιάξουν παιχνίδι, εγκαταλείποντας για λίγο τις βαθιές μπαλιές προς τον Κιμ. Η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 30ο λεπτό, όταν το σουτ του Κι έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Κορτουά.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τις αριθμητικές ισορροπίες να αλλάζουν στο 45′, όταν ο Ντεφούρ αντίκρισε (σωστά) την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Κιμ.

Οι Κορεάτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πιέσουν για το γκολ και είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο 59′, όταν η σέντρα του Σον από δεξιά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουρτουά.

Στο ίδιο λεπτό, ο Βίλμοτς έκανε κίνηση ματ από τον πάγκο, αποσύροντας τους Μέρτενς, Γιανουζάι και περνώντας στη θέση τους, τους Οριζί, Τσαντλί. Ο Οριζί πέρασε σε θέση σέντερ φορ, ο Μιραλάς ήρθε στα άκρα και με το 4-4-1 το Βέλγιο ανέκτησε τον έλεγχο του ματς.

Τσαντλί και Οριζί προβλημάτισαν αρκετές φορές την κορεατική άμυνα, με τον δεύτερο να προκαλεί τη φάση από όπου προήλθε το γκολ. Στο 77′, ο επιθετικός της Λιλ έπιασε το σουτ, ο Κιμ απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο προωθημένος Βερτόνγκεν έγραψε από κοντά το 0-1.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Νότια Κορέα να χάνει κάποιες ευκαιρείς λίγο πριν το τέλος (εξαιρετικό τακουνάκι του Λι και απόκρουση Κουρτουά) αλλά το Βέλγιο να αποδεικνύει πως είναι απλά καλύτερη ομάδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ν. Κορέα (Χονγκ): Σ. Κιμ, Γιούν, Χονγκ, Γ. Κιμ, Γ. Λι, Κι, Χαν (Κ. Λι 46′), Σον (Γι 73′), Κου, Τσ. Λι, Σ. Κιμ (Μπ. Κιμ 66′)

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Λόμπαερτς, βαν Μπούιτεν, Βάντεν Μπόρε, Ντεμπελέ, Ντεφούρ, Γιανουζάι (Τσαντλί 60′), Φελαϊνί, Μέρτενς (Οριζί 60′), Μιραλάς (Αζάρ 88′)

Πηγή: novasports.gr