Η Αλγερία αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1 με τη Ρωσία και πήρε πανάξια πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον Ακινφέεφ να πραγματοποιεί λανθασμένη έξοδο στο γκολ των Αλγερινών επηρεάζοντας αρνητικά το αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Ο Ρώσος τερματοφύλακας ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής και σε αυτή την αναμέτρηση στα ματς της Βραζιλίας και χάρη στο λάθος του η Αλγερία πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Ρώσοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν κόντρα στους «ψυχωμένους» και καλά οργανωμένους αμυντικά Αλγερινούς, οι οποίοι έδειχναν να θέλουν περισσότερο το αποτέλεσμα.
Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Χαλίλχοτζιτς επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Μεσμπά, Μπελκαλέμ, Χαλίσε και Μαντί στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μεντζανί και Μπενταλέμπ, δεξιά ο Φεχούλι, αριστερά ο Τζαμπού, στην κορυφή της επίθεσης ο Σλιμανί και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Μπραχίμι.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Φάμπιο Καπέλο τοποθετώντας τους Κοζλόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς και Κομπάροφ στην άμυνα, μπροστά τους οι Γκλουσακόφ και Φαϊζούλιν, δεξιά ο Σαμέντοφ, αριστερά ο Κοκόριν, στην κορυφή της επίθεσης ο Κερζακόφ και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Σάτοφ.

Δίκαιο προβάδισμα για Ρωσία!

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νωθρά στο παιχνίδι με την Ρωσία να δείχνει πως πατάει καλύτερα στον ταλαιπωρημένο αγωνιστικό χώρο του «Αρένα ντε Μπαϊχάδα».

Έτσι, η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο μπήκε σε θέση οδηγού από πολύ νωρίς καθώς στο έκτο μόλις λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί.

Σε μία φάση όπου η Αλγερία είχε δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας του τραυματισμού του Φεχούλι στο κεφάλι, ο Κομπάροφ σέντραρε απ’ τα αριστερά και ο Κοκόριν με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από κει και πέρα το θέαμα δεν ήταν και το πιο ευειδές. Οι Ρώσοι υποχώρησαν δίνοντας μέτρα στους Αλγερινούς, προστατεύοντας ωστόσο αρκετά καλά τα μετόπισθέν τους.

Η Αλγερία έμοιαζε εγκλωβισμένη και προσπαθούσε να φανεί απειλητική κυρίως από τα στημένα γιατί οι παίκτες του Καπέλο είχαν οργανωθεί αρκετά καλά.

Η καλύτερη στιγμή των Αλγερινών σημειώθηκε στο 28ο λεπτό. Ο Τζαμπού εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα αριστερά και ο Σλιμανί στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ακινφέεφ απομάκρυνε σε κόρνερ. Ωστόσο, η φάση ήταν ως μη γενόμενη αφού ο επόπτης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον παίκτη της Αλγερίας.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη σημαντική στιγμή για κάποια απ’ τις δύο ομάδες και έτσι οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Ρώσους να έχουν το προβάδισμα.

Ο Ακινφέεφ έβαλε το … χεράκι του!

Στην επανάληψη, η Αλγερία μπήκε πιο δυνατά, αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Οι παίκτες του Χαλίλχοτζιτς γνώριζαν ότι και η ισοπαλία τους ήταν αρκετή για να πάρουν την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έτσι, ένα τέταρτο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Αλγερινοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μπραχίμι εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα αριστερά και ο Σλιμανί εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Ακινφέεφ και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο μιας και οι Ρώσοι χρειάζονταν ένα γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Ωστόσο, οι παίκτες του Καπέλο ήταν αρκετά νευρικοί και δεν είχαν καθαρό μυαλό για να μπορέσουν να απειλήσουν και να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ.

Έτσι, η Αλγερία πήρε μια τεράστια πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τέταρτη παρουσία της σε τελική φάση Μουντιάλ.Εκεί θα συναντήσει την Γερμανία.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλγερία (Β. Χαλίλχοτζιτς): Μπολί, Μαντί, Χαλίσε, Μπελκαλέμ, Μεσμπά, Μπενταλέμπ, Μεντζανί, Φεχούλι, Μπραχίμι (71′ Μπραχίμι), Τζάμπου (76′ Γκιλάς), Σλιμανί (90′ Ελ Αραμπί).

Ρωσία (Φ. Καπέλο): Ακινφέεφ, Κοζλόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροφ, Γκλούσακοφ (46′ Ντενίσοφ), Φαϊζούλιν, Σαμέντοφ, Σάτοφ (67′ Τζαγκόεφ), Κοκόριν, Κερζακόφ (81′ Κανουνίκοφ).

Πηγή: novasports.gr