ΗΠΑ και Γερμανία, στο βροχερό Ρεσίφε, δεν έμειναν στην πολυαναμενόμενη ισοπαλία αλλά αμφότερες πέρασαν στους «16», ως δεύτερη και πρώτη αντίστοιχα από τον έβδομο Όμιλο. Το γκολ του Μίλερ (55΄) έκρινε το τελικό αποτέλεσμα (0-1) υπέρ των «πάντσερ» απέναντι στην κουρασμένη ομάδα του συμπατριώτη τους Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Πώς έπαιξαν

Ο Γερμανός προπονητής των ΗΠΑ Γιούργκεν Κλίνσμαν επέλεξε διάταξη 4-4-2, με τον Χάουαρντ κάτω από τα δοκάρια και τους Μπέσλερ, Γκονζάλες στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά στα μπακ αγωνίστηκε ο Μπίσλι και δεξιά ο Τζόνσον, με τους Ντέιβις, Τζόουνς, Μπέκερμαν και Ζούσι να είναι τα χαφ των Αμερικανών με διάταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ντέμπσι και λίγο πίσω του ο Μπράντλι.

Ο Γιόκιμ Λεβ διάλεξε σχηματισμό 4-5-1 για τη Γερμανία με τερματοφύλακα τον Νόιερ, τον Χέβεντες στο αριστερό άκρο άμυνας και τον Μπόατενγκ στο δεξί. Χούμελς και Μερτεσάκερ ήταν το δίδυμο των στόπερ για τα «πάντσερ», με τον Μίλερ να είναι ο μοναδικός προωθημένος των Κεντροευρωπαίων. Στο πολυπρόσωπο κέντρο των Γερμανών κεντρικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Λαμ και Σβαϊνστάιγκερ με τον Κρόος να έχει πιο ελεύθερο ρόλο, τον Ποντόλσκι να καλύπτει την αριστερή μεσοεπιθετική πλευρά και τον Οζίλ τη δεξιά.

Ξεκίνησαν… Χ-αλαρά

Πιο δυνατά στο παιχνίδι του βροχερού Ρεσίφε μπήκε η Γερμανία, η οποία επιχείρησε να σκοράρει νωρίς όμως με τρόπο αρκετά ανορθόδοξο για τα δεδομένα της. Οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ προσπάθησαν να «προσβάλουν» την άμυνα των Αμερικανών από τα πλάγια, με σέντρες προς τον Μίλερ, όμως οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλίνσμαν ήταν αποτελεσματικοί στην αναχαίτισή τους. Οι ΗΠΑ περιορίστηκαν σε όλο το διάστημα αυτό σε παθητικό ρόλο, προτιμώντας να κρατήσουν το «μηδέν» από το να επιχειρήσουν να σκοράρουν κάποιο τέρμα. Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Ποντόλσκι, ο οποίος ήταν κινητικός στις πρώτες φάσεις της «νάσιοναλμαντσαφ».

Ο Χάουαρντ εξουδετέρωσε όποια σέντρα έγινε από τα πλάγια της άμυνάς του, προλαβαίνοντας τον Μίλερ που αποτέλεσε τον παίκτη τον οποίο ζητούσαν οι συμπαίκτες του για να δημιουργήσουν φάσεις στην άμυνα των ΗΠΑ. Η πρώτη καλή στιγμή των Αμερικανών ήρθε στο 22΄ με το σουτ του Ζούσι να καταλήγει άουτ, από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής των «πάντσερ.

Το γεγονός πώς οι δύο ομάδες βολεύονταν με την ισοπαλία, η οποία τους έδινε αυτόματα την πρόκριση στους «16», χαρακτήρισε τις προσπάθειές τους στο 45λεπτο με αποτέλεσμα ο κόσμος που βρέθηκε στην «Αρένα Περναμπούκο» ν΄ αποδοκιμάζει στο τέλος του πρώτου μέρους! Η καλύτερη τελική προσπάθεια της Γερμανίας έγινε στο 35΄ όταν ο Χάουαρντ απομάκρυνε σουτ εντός περιοχής του Οζίλ. Το τέλος του ημιχρόνου σημαδεύτηκε από δύο-τρία σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν τα οποία δεν παρατηρήθηκαν με κίτρινη από τον Ουζμπέκο ρέφερι Ιρμάτοφ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν / 4-4-2): Χάουαρντ – Μπίσλι, Μπέσλερ, Γκονζάλες, Τζόνσον – Ντέιβις (59΄ Μπεντόγια), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι (83΄ Γιέντλιν) – Μπράντλι, Ντέμπσι.
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ / 4-5-1): Νόιερ – Χέβεντες, Χούμελς, Μερτεσάκερ, Τζερόμ Μπόατενγκ – Ποντόλσκι (46΄ Κλόζε), Κρόος, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ (76΄ Γκέτσε), Οζίλ (89΄ Σούρλε) – Μίλερ.

Γήπεδο: Αρένα Περναμπούκο – Ρεσίφε
ΓΚΟΛ: 0-1 (55΄ Μίλερ)
Κίτρινες κάρτες: 37΄ Γκονζάλες, 62΄ Μπέκερμαν – 11΄ Χέβεντες
Κόκκινες κάρτες: –
Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Πηγή: novasports.gr