Η Κολομβία διέλυσε 4-1 την Ιαπωνία με υποδειγματικό παιχνίδι στις αντεπιθέσεις, παίρνοντας μαζί της την Ελλάδα στη φάση των «16»! Με Ουρουγουάη οι «καφετέρος» στα νοκ άουτ.

Οι παίκτες του Πέκερμαν ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν με τον Κουαδράδο, ωστόσο οι Ιάπωνες ενέτειναν την αγωνία με το γκολ του Οκαζάκι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Έδωσαν χώρο στους παίκτες του Τζακερόνι οι Κολομβιανοί στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσαν υποδειγματικά το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις με δύο γκολ του Μαρτίνεζ και ένα του Ροντρίγκεζ.

Σπουδαία κίνηση από τον Πέκερμαν, που έδωσε την ευκαιρία στον Μοντραγκόν να γράψει ιστορία, αφού έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έγραψε συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σπάζοντας το ρεκόρ του Ροζέ Μιλά!

Την Ουρουγουάη συναντά πλέον η Κολομβία στους «16», σε επική λατινοαμερικάνικη σύγκρουση!

Το ματς

Οι Ιάπωνες μπήκαν αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που φαινόταν στις κινήσεις τους. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Τζακερόνι, βρήκαν τα πατήματά τους στο χορτάρι και άρχισαν να πιέζουν.

Οι Κολομβιανοί φάνηκε από το ξεκίνημα πως θα περίμεναν τους αντιπάλους τους, έχοντας το νου τους στην κόντρα επίθεση. Τον τρόπο δηλαδή, με τον οποίο ήρθε το κερδισμένο πέναλτι του Ράμος στο 16′. Ο Κόνο ανέτρεψε τον επιθετικό των «καφετέρος» και ο Κουαδράδο έστειλε με δύναμη τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Καβασίμα, γράφοντας το 0-1 στο 17′.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι Ασιάτες βγήκαν ολοκληρωτικά στην επίθεση, προσπαθώντας να πιέσουν, αναποτελεσματικά όμως τις περισσότερες φορές. Ένα σουτ του Αογιάμα στο 20′ ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Ιάπωνες, με τους παίκτες του Πέκερμαν όμως να είναι αυτοί που είχαν την καλύτερη στιγμή για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αλλά από πλεονεκτική θέση στο 40′, ο Μαρτίνεζ σημάδεψε τις διαφημιστικές πινακίδες…

Το ματς πήρε ξανά «φωτιά», λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για τα αποδυτήρια. Ο Χόντα έκανε τη σέντρα, ο Οκαζάκι έπιασε όμορφη κεφαλιά που κατέληξε στη γωνία του Οσπίνα, με τις ιαπωνικές ελπίδες να αναθερμαίνονται στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1).

Παρά το γκολ της ισοφάρισης με τη λήξη του πρώτου 45λέπτου από την Ιαπωνία, οι Κολομβιανοί ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος με τον Πέκερμαν να περνά στο ματς τον Ροντρίγκεζ και να αποσύρει τον Κουαδράδο.

Η κίνηση του Αργεντινού τεχνικού, απέφερε άμεσα αποτελέσματα, αφού μετά από ωραίες παράλληλες πάσες Αρίας και Ροντρίγκεζ, ο Τζάκσον Μαρτίνεζ τελείωσε τη φάση για το 2-1 στο 55′.

Οι «καφετέρος» πήραν αυτό που ήθελαν (προβάδισμα) και από εκεί και πέρα έπαιξαν άριστα την κόντρα επίθεση. Οι Ιάπωνες έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης, με σημαντικότερη αυτή του Οκούμπο στο 65′, όταν ο Ασιάτης φορ αστόχησε μπροστά από την εστία του Οσπίνα.

Τα πάντα τελείωσαν στο 82′, με τον Μαρτίνεζ να πετυχαίνει το δεύτεροι προσωπικό του τέρμα, όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Ροντρίγκεζ, απέφυγε όμορφα τον αντίπαλό του και έγραψε το 3-1.

Ο Ροντρίγκεζ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο 89′, πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα γκολ του Μουντιάλ. Αφού «χόρεψε» τον Γιοσίντα, πέρασε υπέροχα τη μπάλα πάνω από τον Καβασίμα για το 4-1.

Η Κολομβία έγραψε ιστορία αφού για πρώτη φορά πέτυχε τρεις νίκες σε όμιλο Μουντιάλ και πλέον στοχεύει ακόμα ψηλότερα, με το ματς κόντρα στην Ουρουγουάη να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 28 του μήνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ιαπωνία (Τζακερόνι): Καβασίμα, Αογιάμα (Γιαμαγκούτσι 62′), Χασέμπε, Χόντα, Καγκάβα (Κιγιοτάκε 85′), Κόνο, Ναγκατόμο, Οκαζάκι (Κακιτάνι 69′), Οκούμπο, Ουτσίντα, Γιοσίντα

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα (Μοντραγκόν 85′), Αρίας, Αρμέρο, Μπαλάντα, Κουαδράδο (Καρμπονέρο 46′), Γκουαρίν, Μαρτίνεζ, Μεχία, Κιντέρο (Ροντρίγκεζ 46′), Ράμος, Βαλντέζ

Πηγή: novasports.gr