Η Αργεντινή πέτυχε την τρίτη της νίκη στο παγκόσμιο Κύπελλο αφού επικράτησε 3-2 της Νιγηρίας με τον Μέσσι να πετυχαίνει δύο γκολ και να παίρνει από το χέρι την «αλμπισελέστε» για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε κάθε παιχνίδι ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είναι όλο και καλύτερος και αυτό βοηθάει όλη την Αργεντινή που βγάζει ενέργεια στο γήπεδο αλλά και πάθος και δίψα για διάκριση.
Η Νιγηρία απ’ την άλλη, προσπάθησε, πέτυχε δύο στην «προβληματική» άμυνα των Αργεντινών αλλά πήρε το εισιτήριο για τους «16» αφού στο άλλο παιχνίδι η Βοσνία / Ερζεγοβίνη νίκησε το Ιράν, αφήνοντάς το εκτός συνέχειας.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες:

Ο Στίβεν Κέσι επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τους Ομερούο, Οσανίουα, Γιόμπο και Άμπροουζ στην άμυνα, στο κέντρο οι Μίκελ και Ονάζι, δεξιά ο Μούσα, αριστερά ο Μπαμπατούντε και επιθετικό “δίδυμο” οι Εμενίκε και Οντεμβίγκι.

Απ’ την άλλη, ο Σαμπέγια παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-1-2 με τους Ρόχο, Γκαράι, Φερνάντεζ και Ζαμπαλέτα στην άμυνα, μπροστά τους η τριάδα Ντι Μαρία – Μασεράνο – Γκάγκο, επιθετικό “δίδυμο” οι Αγκουέρο και Ιγουαΐν και πίσω τους, σε ελεύθερο ρόλο ο Μέσι.

«Μαέστρος» Μέσσι!

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα δέκα λεπτά το θέαμα ήταν εκπληκτικό καθώς σημειώθηκαν δύο γκολ και ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός.

Η Αργεντινή ήθελε από το πρώτο λεπτό να δείξει τις διαθέσεις της, οι οποίες ήταν άγριες και στο τρίτο μόλις λεπτό η ομάδα του Σαμπέγια ευτύχισε να ανοίξει το σκορ. Ο Ντι Μαρία βγήκε τετ α τετ απ’ τα αριστερά, το πλασέ του αποκρούστηκε απ’ τον Ενιάμα, στη συνέχεια η μπάλα κόντραρε στο δοκάρι και ο επερχόμενος Μέσσι , με δυνατό σουτ απ’ το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι πανηγυρισμοί των Αργεντινών όμως δεν κράτησαν για πολύ αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό η Νιγηρία ισοφάρισε. Ο Μούσα πραγματοποίησε υπέροχη ατομική ενέργεια απ’ τα αριστερά και με τεχνικό πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του.

Στη συνέχεια οι «Αλμπισελέστε» ανέβασαν στροφές, πήραν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να ξαναμπούν σε θέση οδηγού. Στο ένατο λεπτό ο Ιγκουαΐν βγήκε τετ α τετ έπειτα από κάθετη του Μέσσι αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Η Νιγηρία περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Εμενίκε και Οντεμβίγκι.

Η ομάδα του Σαμπέγια είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλλά οι Νιγηριανοί είχαν κλείσει αρκετά καλά τα μετόπισθέν τους και δεν άφηναν κενούς χώρους για να τους εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος.

Στο 44ο λεπτό ο Μέσσι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ απ’ τα δεξιά αλλά ο Ενιάμα απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, σχεδόν από το ίδιο σημείο δεν αστόχησε, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του ουσιαστικά στην εκπνοή του ημιχρόνου. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ από εκτέλεση φάουλ απ’ το 1982 όταν ο Ντανιέλ Πασαρέλα είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο κόντρα στην Ιταλία.

Έπαιξε όσο χρειαζόταν

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου. Οι Νιγηριανοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Έτσι, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μούσα και πάλι ήταν εκείνος που σκόραρε και ισοφάρισε. Ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνδυάστηκε άψογα με τον Εμενίκε και πλάσαρε εύστοχα τον Ρομέρο, φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Ωστόσο, οι Αργεντινοί δεν ήταν διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν «γκέλα» παρ’ όλο που είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση και έτσι δύο λεπτά αργότερα πήραν και πάλι το προβάδισμα. Ο Λαβέτσι εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα αριστερά και ο Ρόχο με το γόνατο (!) σκόραρε δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Από κει και έπειτα ο ρυθμός έπεσε, η Αργεντινή πήγε σε κοντρόλ παιχνίδι και έτσι η «αλμπισελέστε» πέτυχε την Τρίτη της νίκη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιγηρία (Σ. Κέσι): Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (65′ Ουτσέμπο), Ομερούο

Αργεντινή (Α. Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (90′ Μπίγλια), Μέσι (63′ Άλβαρεζ), Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγκουέρο (38′ Λαβέτσι)

Πηγή: novasports.gr