Η πρωταθλήτρια Κόσμου, Ισπανία, αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με νίκη επί της Αυστραλίας (3-0), αφήνοντας τα καγκουρό έτσι στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό. Ο Ινιέστα ήταν ο κορυφαίος των νικητών δημιουργώντας τα δύο πρώτα γκολ της ομάδος του, ενώ ο Βίγια μάλλον ολοκληρώνει την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του με ένα εκπληκτικό τέρμα.

Οι Αυστραλοί αν και είχαν καλή παρουσία, απέτυχαν να ανησυχήσουν τον Ρέινα, ο οποίος πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην πρώτη του παρουσία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Αλόνσο έκοβε, ο Ινιέστα έραβε, ο Βίγια εκτελούσε

Η Αυστραλία είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα 15 λεπτά, διάστημα που η Ισπανία δεν είχε καταφέρει να βγει μπροστά και να απειλήσει την εστία του Ράιαν. Χαρακτηριστικό της αδυναμία των πρωταθλητών κόσμου να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή, ήταν ο ρόλος κομπάρσου που είχε ο Φερνάντο Τόρες μέχρι το 16′. Ο άσος της Τσέλσι ακούμπησε για πρώτη φορά τη “στρογγυλή θεά” στο 17′ για να δώσει πάσα πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Παρόλο που είχαν την κατοχή, τα “καγκουρό” απέτυχαν να πραγματοποιήσουν τελική προσπάθεια και να εκμεταλλευτούν την αρχική τους υπεροχή. Μετά το 20′ όλα άλλαξαν, καθώς ο Ινιέστα πήρε την… μπαγκέτα του και οργάνωνε την ισπανική ομάδα. Ο έμπειρος μέσος στο 21′ έδωσε μισό γκολ στον Βίγια, αλλά ο τελευταίος με βολέ στην κίνηση σπατάλησε την ευκαιρία. Ο πρώην επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης στο 23′ με τακουνάκι έβγαλε σε θέση βολής τον Αλμπα, όμως ο Ράιαν κατάφερε να “εξουδετερώσει” το σουτ του αντιπάλου του.

Τελικά το… γόρδιο δεσμό έλυσε στο 36′ ο Βίγια, ο οποίος πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ του Μουντιάλ. Ο Ινιέστα έβγαλε εκπληκτική κάθετη μπαλιά, ο Χουάνφραν γύρισε από τα δεξιά και ο Βίγια με τακουνάκι νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0.

Οι αλλαγές τους βελτίωσαν…

Ο Ποστέκογλου βλέποντας την ομάδα του εντελώς ακίνδυνη επιθετικά, έριξε στο ματς τον Χάλοραν, ο οποίος ήταν κινητικός και δημιουργούσε προβλήματα στους Ισπανούς. Τα καγκουρό έδειχναν βελτιωμένα μπροστά και είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 59′ με το βολέ του ΜακΚέι έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια η είσοδος του Μπρεσιάνο βοήθησε δημιουργικά τους Αυστραλούς, όμως ο Ρέινα δεν χρειάστηκε ποτέ να επέμβει για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Στην αντίπερα όχθη ο Ντελ Μπόσκε εξέπληξε τους πάντες, αποσύροντας τον κορυφαίο του γηπέδου. Συγκεκριμένα ο Χουάν Μάτα πήρε τη θέση του Βίγια, με τον τελευταίο να φεύγει φανερά απογοητευμένος, αλλά με τον κόσμο να τον χειροκροτά και να γιουχάρει τον προπονητή του.

Από τα πόδια του Ινιέστα ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ της Ισπανίας. Ο άσος της Μπαρτσελόνα με κάθετη μπαλιά στο 69′ έβγαλε τον Τόρες απέναντι από τον Ράιαν και με πλασέ ο έμπειρος επιθετικός κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στη μοναδική φορά που φάνηκε στο ματς.

Το σύνολο του Ντελ Μπόσκε δεν σταμάτησε εκεί και στο 83′ οι δύο αλλαγές συνδυάστηκαν άψογα, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα τους. Ο Φάμπρεγας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μάτα ήταν αυτός που νίκησε τον Ράιαν για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Διαιτητής: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)
Κίτρινες: Σπιράνοβιτς, Γέντινεκ – Ράμος

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άγγελος Ποστέκογλου): Ράιαν, ΜακΓκόουαν, Σπιράνοβιτς, Γέντινακ, Γουίλκινσον, Ντάβιντσον, Μποζάνοβιτς (72΄ Μπρεσιάνο), ΜακΚέι, Οαρ (61΄ Τροίζι), Τάγκαρτ (46΄Αλοράν), Λέκι

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Ρέινα, Χουάνφραν, Αλμπιόλ, Ράμος, Άλμπα, Τσάμπι Αλόνσο (83΄ Νταβίντ Σίλβα),17. Κόκε, Καθόρλα (68΄ Φάμπρεγας) , Ινιέστα, Τόρες, Βίγια (56΄Μάτα)

Πηγή: novasports.gr