Σε ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό παιχνίδι η Αλγερία απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο και συνέτριψε με 4-2 την Νότιο Κορέα, βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς προσέφερε σπουδαίο θέαμα στους φιλάθλους του Πόρτο Αλέγκρε, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και δείχνοντας ικανή να κάνει την έκπληξη και να πάρει την πρόκριση.

Απ’ την άλλη, η Νότιος Κορέα ήταν απογοητευτική αμυντικά, μην μπορώντας να ακολουθήσει το ρυθμό των Αλγερινών και έτσι υπέστη βαριά ήττα, η οποία συνεπάγεται και αποκλεισμός από τη συνέχεια.
Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Η Αλγερία παρατάχθηκε με ένα σύστημα 5-2-2-1 με τους2 Μαντί, Μπουγκερά, Χαλίς, Μετζανί και Μεσμπά στην άμυνα, μπροστά τους οι Μπενταλέμπ και Τζαμπού, στην κορυφή της επίθεσης ο Σλιμάνι και πίσω του οι Φεχουλί και Μπραχίμι.

Απ’ την άλλη, η Νότιος Κορέα επέλεξε ένα σύστημα 4-2-2-2 με τους Γιουνγκ, Γουόν, Χο και Γιονγκ στην άμυνα, μπροστά τους οι Κουκ – Γιουνγκ και Τσουνγκ – Γονγκ, επιθετικό “δίδυμο” οι Σον – Μιν και Παρκ και πίσω τους οι Σέολ και Γουένγκ.

Καταιγιστική Αλγερία!

Από την αρχή του αγώνα η Αλγερία μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να πάρει τον έλεγχο και να μπορέσει να πετύχει ένα γκολ νωρίς για να φύγει το άγχος απ’ τα πόδια των παικτών του Χαλίλχοτζιτς.

Οι νοτιοκορεάτες έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Αλγερινών και περιορίστηκαν σε αρκετά παθητικό ρόλο από την αρχή του αγώνα.

Μόλις στο τέταρτο λεπτό η Αλγερία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μπραχίμι σούταρε μέσα από την περιοχή, απ’ το ύψος του πέναλτι αλλά δεν είχε βάλει σωστά το κορμί του με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς ανέβαζε στροφές, κερδίζοντας έτσι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η πίεση που ασκούσαν οι Αλγερινοί στους Νοτιοκορεάτες αυξανόταν και στο 26ο λεπτό απέφερε καρπούς.

Ο Σλιμανί έφυγε στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Σαν να μην έφτανε, οι παίκτες του Μιουγκμπό δέχτηκαν και δεύτερο γκολ πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί. Στο 28ο λεπτό ο Ντζαμπού εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα αριστερά και ο Χαλίς με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με το άγχος να έχει φύγει απ’ τα πόδια τους, οι παίκτες της Αλγερίας απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο καθώς δεν σταμάτησαν λεπτό να πιέζουν τους Νοτιοκορεάτες.

Έτσι, επτά λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45′ ήρθε και το 3-0. Ο Σλιμανί, ο οποίος έκανε πράγματα και θαύματα στο παιχνίδι, μπήκε στην περιοχή απ’ τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ντζαμπού, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής με τους Ασιάτες να μην μπορούν να απειλήσουν ούτε στο ελάχιστο. Ωστόσο, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Αλγερινούς να έχουν ουσιαστικά «καθαρίσει» το παιχνίδι απ’ το πρώτο 45λεπτο.
Συναρπαστικό θέαμα!

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν εξίσου συναρπαστικό με την Κορέα να μπαίνει δυνατά, θέλοντας να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Έτσι, πέντε λεπτά μόλις μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Κορεάτες ευτύχησαν να σκοράρουν. Ο Σον με ατομική ενέργεια μέσα από την περιοχή, απ’ τα αριστερά, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ασιάτες αναθάρρησαν με αυτό το γκολ και προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο προκειμένου να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ που θα τους έδινε ελπίδες για κάτι θετικό απ’ το ματς.

Αντίθετα στη ροή του αγώνα, η Αλγερία κατάφερε να πετύχει και τέταρτο γκολ. Στο 62ο λεπτό Μπραχίμι και Φεχουλί συνδυάστηκαν καταπληκτικά, «κρύβοντας» την μπάλα απ’ τους Κορεάτες, με τον πρώτο να πλασάρει ιδανικά μέσα από την περιοχή και να «γράφει» το 4-1.

Οι Κορεάτες δεν τα παράτησαν όμως και δέκα λεπτά αργότερα μπόρεσαν να φτάσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Λι μέσα από την περιοχή έκανε το γύρισμα απ’ τα αριστερά και ο Κου με κοντινό πλασέ μείωσε σε 4-2.
Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε με την Αλγερία να κλείνει καλά τα μετόπισθέν της και να μην αφήνει την Κορέα να απειλήσει.

Έτσι, οι Αλγερινοί πήραν σπουδαία νίκη και την τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθούν με τη Ρωσία, παίζοντας για δύο αποτελέσματα αφού και η ισοπαλία τους αρκεί για να πάρουν την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη νίκη των Αλγερινών σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το Μουντιάλ του 1982.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ν. Κορέα (Χ. Μιούγκμπο): Γιουνγκ, Γιουν, Κιμ, Σον, Παρκ (57′ Παρκ), Λι (64′ Κεουνχό Λι), Κου, Χαν (78′ Ζι), Κι, Ι. Λι, Χονγκ.
Αλγερία (Β. Χαλίλχοτζιτς): Ράις, Μπουγκέρα (89′ Μπελκαλέμ), Χαλίσε, Μέσμπα, Φεχούλι, Μπραχίμι (77′ Λασέν), Μεντζανί, Σλιμανί, Μπενταλέμπ, Ντζαμπού (74′ Ζιλάς), Μαντί.

Πηγή: novasports.gr