Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες η Ουρουγουάη επικράτησε, με 2-1, της Αγγλίας για τη δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου Ομίλου του Μουντιάλ 2014, «ψαλιδίζοντας» τις ελπίδες των «τριών λεόντων» για πρόκριση.

Πώς έπαιξαν

Ο Όσκαρ Ταμπάρες διάλεξε σύστημα 4-3-3 για την Ουρουγουάη με τον Μουσλέρα βασικό τερματοφύλακα, τον Αλβάρο Περέιρα αριστερά στα μπακ και τον Κάσερες αντίστοιχα δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Γκοντίν και Χιμένες, ενώ την τριάδα των μέσων αποτέλεσαν οι Κρίστιαν Ροντρίγκες, Αρεβάλο Ρίος και Αλβάρο Γκονζάλες. Καβάνι, Λουίς Σουάρες και Λοδέιρο αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην επίθεση των Λατινοαμερικάνων, οι οποίοι δεν είχαν διαθέσιμο τον τιμωρημένο Μάξι Περέιρα και τον τραυματία Λουγκάνο.

Ο Ρόι Χότζσον επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για την Αγγλία με τον Χαρτ να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μπέινς, ενώ δεξιά έπαιξε ο Γκλεν Τζόνσον, με τους Τζαγκιέλκα και Γκάρι Κέιχιλ ν΄ αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Τα δύο αμυντικά χαφ των «τριών λεόντων» ήταν οι Χέντερσον και Τζέραρντ, ενώ μοναδικός προωθημένος αποτέλεσε ο Στάριτζ. «Στηρίγματά» του αποτέλεσαν οι Ρούνι, ακριβώς πίσω του σε ελεύθερο ρόλο, με τον Ουέλμπεκ ν΄ αγωνίζεται στα αριστερά του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Στέρλινγκ δεξιά.

Δεν «ήθελε» τον Ρούνι», «ήθελε» την Ουρουγουάη

Η Αγγλία, στο πρώτο 45λεπτο, είχε την κατοχή της μπάλας, τις καλύτερες ευκαιρίες, ωστόσο όχι μόνο δεν μπόρεσε να κρατήσει το 0-0 (αφού δεν προηγήθηκε) μα βρέθηκε να «κυνηγά» στο σκορ. Οι δύο πρώτες καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες έγιναν από λάθη των τερματοφυλάκων τους: Στο 2΄ ο Μουσλέρα πήγε να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, σε ανύποπτη φάση, όμως ο Στάριτζ δεν κατάλαβε τι έγινε και η Ουρουγουάη γλίτωσε. Στο 5΄ ήταν η σειρά των Λατινοαμερικάνων να μην καταφέρουν να προηγηθούν, όταν Χαρτ και Χέντερσον παραλίγο να «χαρίσουν» ένα γκολ από μεταξύ τους ασυνεννοησία.

Στο 10΄ ο Ουέιν Ρούνι έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει τέρμα, όταν το φάουλ του για λίγο δεν βρήκε στόχο καταλήγοντας άουτ. Ο Μουσλέρα έμεινε ακίνητος στην εκτέλεση του Άγγλου στράικερ κι αν η μπάλα πήγαινε μέσα δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε. Στην καλή στιγμή των «λιονταριών» η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες απάντησε με το δυνατό, μα άστοχο, σουτ του Κρίστιαν Ροντρίγκες στο 15΄, με τον Ουρουγουανό να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από «τσαφ» του Τζαγκιέλκα. Γκοντίν και Κάσερες όρισαν ένα σκληρό παιχνίδι από την πλευρά των Λατινοαμερικάνων, με τον Ισπανό ρέφερι Καρμπάγιο να είναι «χαλαρός» στον πειθαρχικό έλεγχο!

Η καλύτερη στιγμή των Άγγλων έγινε στο 31΄ όταν ο Τζέραρντ, από εκτέλεση κόρνερ, βρήκε στο δεύτερο δοκάρι το κεφάλι του Ρούνι: Ο έμπειρος επιθετικός, σχεδόν, σε κενή εστία και με τον Κάσερες εξουδετερωμένο βρήκε το δοκάρι κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία να προηγηθεί η Αγγλία. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει στη φάση αυτή ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το πέτυχε ο στράικερ της Λίβερπουλ. Για την Ουρουγουάη! Μετά από εξαιρετική ασίστ του Καβάνι, ο Λουίς Σουάρες με κεφαλιά άνοιξε το σκορ «εκτελώντας» τον Χαρτ που προδόθηκε από την άμυνά του. Η Αγγλία επιχείρησε ν΄ απαντήσει με την καλή ευκαιρία του Στάριτζ, στο 41΄, να εξουδετερώνεται από τον Μουσλέρα, ο οποίος ήταν κακός σε όλο το 45λεπτο αλλά στη φάση αυτή «κράτησε» την Ουρουγουάη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες / 4-3-3): Μουσλέρα – Αλβάρο Περέιρα, Γκοντίν, Χιμένες, Κάσερες – Κρίστιαν Ροντρίγκες, Ρίος, Αλβάρο Γκονζάλες (80΄ Φουτσίλε) – Καβάνι, Σουάρες (88΄ Κοάτες), Λοδέιρο (67΄ Στουάνι).
Αγγλία (Ρόι Χότζσον / 4-2-3-1): Χαρτ – Μπέινς, Τζαγκιέλκα, Κέιχιλ, Τζόνσον – Χέντερσον (87΄ Λάμπερτ), Τζέραρντ – Ουέλμπεκ (71΄ Λαλάνα), Ρούνι, Στέρλινγκ (64΄ Μπάρκλι) – Στάριτζ.

Γήπεδο: Αρένα Κορίνθιανς – Σάο Πάολο
ΓΚΟΛ: 1-0 (39΄ Σουάρες), 1-1 (75΄ Ρούνι), 2-1 (85΄ Σουάρες)
Κίτρινες κάρτες: 68΄ Τζέραρντ – 9΄ Γκοντίν
Κόκκινες κάρτες: –
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Πηγή: novasports.gr