Στο ίσως συγκλονιστικότερο μέχρι τώρα ματς του Μουντιάλ, η Ολλανδία απάντησε με ανατροπή στην ανατροπή της Αυστραλίας, κέρδισε 3-2 και έκανε το 2/2 στον δεύτερο όμιλο.

Οι Αυστραλοί παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στη Χιλή, προηγήθηκαν 2-1 με Κέιχιλ (εκπληκτικό γκολ) και Τζέντινακ παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά οι Ολλανδοί με πρωταγωνιστή την αλλαγή του φαν Χάαλ, Ντεπάι (μία ασίστ, ένα γκολ) γύρισαν την κατάσταση υπέρ τους.

Τα «κανγκουρό» έβαλαν δύσκολα στους «οράνιε» που αντιμετώπισαν ασφυκτικό πρέσινγκ και «βραχυκύκλωσαν» για αρκετά μεγάλο διάστημα, ωστόσο αξιοποιώντας την εκτελεστική τους δεινότητα έκαναν το απόλυτο στον όμιλο και έφτασαν τους 6 βαθμούς.

Άξιζαν κάτι παραπάνω οι παίκτες του Ποστέκογλου, που έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, έμειναν ωστόσο στους μηδέν βαθμούς.
Τα πλάνα Ποστέκογλου, φαν Χάαλ

Με 4-2-3-1 και με διάθεση να πρεσάρει πολύ ψηλά, παρέταξε την Αυστραλία ο Έιντζ Ποστέκογλου. Ο Ράιαν κάθισε στο τέρμα, με τους Ντέιβιντσον, Σπιράνοβιτς, Γουίλκινσον και Μακγκόουαν να είναι στην άμυνα. Δύο αμυντικά χαφ, Μακέι και Τζέντινακ, ήταν πίσω από την τριάδα των Όαρ, Μπρεσιάνο και Λέκι. Μοναδικός επιθετικός αγωνίστηκε ο Κέιχιλ.

Δεν άλλαξε το 3-5-2 ο Λουίς φαν Χάαλ. Ο Σίλεσεν κάτω από τα δοκάρια, είχε μπροστά του τους Μάρτινς, ντε Φράι, Φλάαρ. Μπλιντ και Γιάνμαατ αγωνίστηκαν ως φουλ μπακ από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ ντε Γιόνγκ και ντε Γκούζμαν κινήθηκαν στα νώτα του Σνάιντερ. Ρόμπεν και φαν Πέρσι ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς

Οι Αυστραλοί αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, αφού ανέβασαν την πίεσή τους πολύ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» στους «οράνιε». Με δύο και τρεις παίκτες να βγαίνουν πάνω στη μπάλα ή ακόμα και με φάουλ στην εσχάτη των περιπτώσεων, τα «κανγκουρό» κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους Ρόμπεν, φαν Πέρσι και Σνάιντερ με τα ατομικά λάθη στην άμυνα των Ολλανδών να αποτελούν συχνό φαινόμενο.

Ωστόσο, οι «οράνιε» ήταν αυτοί που κόντρα στη ροή του ματς πήραν το προβάδισμα, όταν ο Ρόμπεν κέρδισε τη μπάλα στη σέντρα, ανέβασε ταχύτητα α λα… «ισπανικά» και φτάνοντας απέναντι στον Ράιαν έγραψε με πλασέ το 1-0 στο 20′.

Λίγα μόλις δεύτερα μετά τη σέντρα, ο Κέιχιλ απάντησε με το ομορφότερο ίσως γκολ του Μουντιάλ μέχρι τώρα. Ο Μακγκόουαν έκανε τη σέντρα και ο παίκτης των Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς με βολέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι τράνταξε τον ουρανό των διχτύων του Σίλεσεν για το 1-1.

Οι Αυστραλοί κράτησαν σε υψηλούς ρυθμούς την πίεση τους και έχασαν δύο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες, όταν ο Μπρεσιάνο ολομόναχος μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ μετά από ωραίο παράλληλο γύρισμα, ενώ στο 32′ ο Σπιράνοβιτς έπιασε αδύναμα την προβολή και ο Σίλεσεν μπλόκαρε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αυστραλία (Ποστέκογλου): Ράιαν, Μπρεσιάνο (Μπόζανιτς 51′), Κέιχιλ (Χάλοραν 68′), Ντέιβιντσον, Τζέντινακ, Λέκι, Μακγκόουαν, Μακέι, Όαρ (Τάγκαρτ 77′), Σπιράνοβιτς, Γουίλικινσον

Ολλανδία (φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Μπλιντ, ντε Γκούζμαν (Βίναλντουμ 78′), ντε Γιόνγκ, ντε Φρι, Γιάνμαατ, Μάρτινς (Ντεπάι 45’+2′), Ρόμπεν, Σνάιντερ, φαν Πέρσι (Λενς 87′), Φλάαρ