Με τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις του Γκιγέρμο Οτσόα, το Μεξικό κράτησε στο μηδέν τη Βραζιλία (0-0), μπλοκάροντας για τα καλά την επιθετική λειτουργία της προβληματικής «σελεσάο».

Το 3-5-2 του Ερέρα, δημιούργησε προβλήματα στη Βραζιλία, που απουσία χώρων ανάπτυξης, εναπόθεσε τις ελπίδες της στις εμπνεύσεις του Νεϊμάρ και αναλώθηκε σε πολλά γεμίσματα.

Μεγάλες επεμβάσεις του Οτσόα, που σταμάτησε κατά σειρά Νεϊμάρ (ασύλληπτη εκτίναξη σε κεφαλιά), Παουλίνιο, Νεϊμάρ ξανά και Τιάγκο Σίλβα (επέμβαση σε κεφαλιά από τα δύο μέτρα!) ενώ οι Μεξικάνοι έκαναν πολύ καλή διαχείριση του ματς και αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι στα πολλά σουτ που επιχείρησαν (13) δεν αποκλείεται να είχαν βυθίσει στην απογοήτευση τη Φορταλέζα.

Και πάλι αρκετό άγχος για τους γηπεδούχους, με τον Νεϊμάρ να ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας…

Στους 4 βαθμούς πλέον οι δύο ομάδες, με τη Βραζιλία να είναι στην πρώτη θέση λόγω καλύτερης διαφορά τερμάτων.

Τα πλάνα Σκολάρι, Ερέρα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε η Βραζιλία του Φελίπε Σκολάρι, με τον Σέζαρ στο τέρμα, τους Λουίζ, Σίλβα σέντερ μπακ και τους Μαρσέλο, Άλβες στα άκρα της άμυνας. Ο Παουλίνιο και ο Λουίζ Γκουστάβο ήταν -όπως και στο πρώτο ματς- το δίδυμο στα χαφ, με τον Όσκαρ να κινείται αριστερά και τον Ραμίρες δεξιά σε ρόλο αντί Χουλκ. Ο Νεϊμάρ κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φρεντ.

Πιστός στο 3-5-2 ο Μιγκέλ Ερέρα, παρέταξε τον Οτσόα κάτω από τα δοκάρια και τους Μορένο, Μάρκεζ, Ροντρίγκεζ στην τριάδα της άμυνας. Λαγιούν και Αγκιλάρ ήταν τα δύο φουλ μπακ από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ στην τριάδα του κέντρου κινήθηκαν οι Γκουαρδάδο, Βάσκεζ και Ερέρα. Επιθετικό δίδυμο οι Περάλτα και Ντος Σάντος, με τον δεύτερο να κινείται λίγο πιο πίσω από τον πρώτο.

Το ματς

Οι Μεξικανοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν από το ξεκίνημα πως θα αποτελέσουν σκληρό «καρύδι» για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Ερέρα χάλασαν το ρυθμό που ήθελαν να δώσουν στον αγώνα οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι βραχυκύκλωσαν επιθετικά.

Με προσπάθειες κυρίως από τα αριστερά με Όσκαρ, Μαρσέλο, οι γηπεδούχοι αύξαναν σταδιακά την πίεσή τους με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Νεϊμάρ στο 26′. Ο Οτσόα εκτινάχτηκε στη δεξιά του γωνία και έκανε τη -μέχρι τώρα- επέμβαση του Μουντιάλ, κρατώντας το μηδέν για το Μεξικό, ενώ ο 28χρονος τερματοφύλακας έδειξε άλλη μία φορά την αξία του στο 44′, όταν βγήκε γρήγορα πάνω στον Παουλίνιο και έδιωξε σωτήρια.
Το Μεξικό ανέβηκε επιθετικά μετά το πρώτο μισάωρο, χωρίς πάντως να βγάλει τη μεγάλη φάση, πέραν ενός εντυπωσιακού σουτ του Ερέρα στο 24′ που έβαλε εντυπωσιακά ο Σέζαρ.

Η πίεση των Μεξικανών ξεκινούσε μετά το κέντρο του γηπέδου, με το 3-5-2 του Ερέρα να λειτουργεί στην εντέλεια και να αναγκάζει τη «σελεσάο» να ψάχνει χώρο για να ανάπτυξη από τα άκρα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βραζιλία (Σκολάρι): Σέζαρ, Άλβες, Σίλβα, Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Φρεντ (Τζο 68′), Νεϊμάρ, Όσκαρ (Γουίλιαν 84′), Ραμίρες (Μπερνάρντ 46′), Γκουστάβο

Μεξικό (Ερέρα): Οτσόα, Ροντρίγκεζ, Μάρκεζ, Ερέρα (Φάμπιαν 76′), Λαγιούν, Ντος Σάντος (Χιμένεζ 84′), Μορένο, Γκουαρδάδο, Περάλτα (Ερνάντεζ 74′), Αγκιλάρ, Βάσκεζ

Πηγή: novasports.gr