O Καρίμ Μπενζεμά συστήθηκε στους Βραζιλιάνους με… δυόμιση γκολ, με τη Γαλλία να παίρνει άνετη νίκη 3-0 κόντρα στην Ονδούρα. Έκανε ντεμπούτο το «Goal line technology»!

Οι παίκτες του Ντεσάμπ χρειάστηκαν το ανόητο πέναλτι του Παλάσιος στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για να προηγηθούν απέναντι στους σκληροτράχηλους αντιπάλους τους, ενώ η παράβαση σήμανε και την αποβολή του παίκτη της Ονδούρας.

Ο Μπενζεμά πέτυχε και το τρίτο γκολ των «τρικολόρ» αλλά πιο πριν, είχε συμμετοχή και στη φάση που το «Goal line technology» απέδειξε πόσο χρήσιμο είναι.

Το ματς

Η Ονδούρα μπήκε επιθετικά στο γήπεδο και μάλλον αιφνιδίασε τους Γάλλους. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ωστόσο, οι «τρικολόρ» πήραν τον έλεγχο του ματς και επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να προηγηθούν σε δύο περιπτώσεις, αλλά αρχικά το σουτ του Ματουιντί στο 15′ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και αφού ο Βαγιαδάρες είχε αποκρούσει με το ένα χέρι, ενώ στο 23′ η κεφαλιά του Γκριζμάν σταμάτησε στο ίδιο σημείο.

Τα «όλε» των φίλων της Ονδούρας κάθε φορά που η ομάδα τους γύριζε τη μπάλα στην άμυνα, έδωσαν έναν αρκετά… χιουμοριστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση, με τη Γαλλία πάντως να έχει μπλοκαριστεί επιθετικά.

Τα καλά χτυπήματα του Βαλμπιουενά και οι εμπνεύσεις του μέσου της Μαρσέιγ ήταν η κυριότερη πηγή κινδύνων για την ομάδα του Ντεσάμπ, με τη λύση τελικά να έρχεται από τα 11 βήματα. Ο Παλάσιος έσπρωξε στην πλάτη τον Πογκμπά, αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ ο Μπενζεμά έκανε το 1-0 στο 45′ ξεγελώντας τον Βαγιαδάρες από τη λευκή βούλα.

Η εφαρμογή του “Goal line technology” μας συστήθηκε για τα καλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (48′), όταν το σουτ στην κίνηση του Μπενζεμά, χτύπησε αρχικά στο δοκάρι με τον Βαγιαδάρες να μαζεύει τελικά αλλά να χρεώνεται το αυτογκόλ, αφού η μπάλα φάνηκε ξεκάθαρα πως είχε περάσει τη γραμμή σε μία δύσκολη για το ανθρώπινο μάτι φάση.

Το αριθμητικό μειονέκτημα της Ονδούρας και το 2-0 πλέον, δεν άφηναν περιθώρια για συγκλονιστικά φινάλε, με τους «τρικολόρ» να έχουν τον πλήρη έλεγχο και να επιτίθενται συνεχώς. Το 3-0 ήρθε στο 72′, όταν ο Μπενζεμά πήρε το «ριμπάουντ» μετά από σουτ που κόντραρε, ευστοχώντας από πλάγια θέση και φτάνοντας έτσι τα δύο προσωπικά τέρματα.

Μοναδικός πονοκέφαλος για τον Ντεσάμπ, το χτύπημα που δέχθηκε ο Εβρά στο γόνατο που αν και πονούσε αρκετά έβγαλε το 90λεπτο.

Οι συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάμπ): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Βαράν, Σακό, Καμπάιγ (Μαβουμπά 65′), Βαλμπιουενά (Ζιρού 78′), Μπενζεμά, Γκριζμάν, Ματουιντί, Πογκμπά (Σισοκό 57′)

Ονδούρα (Σουάρες): Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντεζ (Ο. Τσάβεζ 46′), Ιθαγκίρε, Παλάσιος, Μπένγκτσον (Ο. Γκαρσία 46′), Κόστλι, Επινόζα, Ναχάρ (Κλάρος 58′), Γκαρίδο, Μπεκέλες

Πηγή: novasports.gr