Οι “ατζούρι” προηγήθηκαν με τον Κλαούντιο Μαρκίζιο, ο Ντάνιελ Στάριτζ απάντησε άμεσα, αλλά λίγα λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάριο Μπαλοτέλι διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Άρωμα… Λίβερπουλ είχε ο άξονας της Αγγλίας, αφού ο Ρόι Χόντσον προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού στον Ραχίμ Στέρλινγκ αντί του Άνταμ Λαλάνα και να τοποθετήσει τον Τζόρνταν Χέντερσον δίπλα από τον Στίβεν Τζέραρντ στα χαφ. Εκπλήξεις επεφύλασσε, στον αντίποδα, ο Τσέζαρε Πραντέλι, καθώς επέλεξε τον Γκαμπριέλ Παλέτα αντί του Λεονάρντο Μπονούτσι και τον Ματέο Νταρμιάν αντί του Ινιάτσο Αμπάτε.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και σε αυτό βοήθησε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας που είχαν όλοι οι επιθετικογενείς μέσοι. Τα “λιοντάρια” μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν δις, προτού ο Τζιόρτζιο Κιελίνι μεταφέρει το σασπένς στην άλλη πλευρά του γηπέδου με ένα άστοχο σουτ του.

Το πρώτο μέρος έφερε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του αρχοντικού και αρχηγού -εξαιτίας της απουσίας του Τζιανλουίτζι Μπουφόν- Αντρέα Πίρλο, ο οποίος επιχείρησε 67 επιτυχημένες πάσες σε 70 προσπάθειες! Παράλληλα, συνέβαλε τα μέγιστα για να έχουν οι “ατζούρι” την κατοχή της μπάλας, ενώ χάρη σε μία υπέροχη προσποίησή του στο 35ο λεπτό “πήρε” μαζί του τον Ντάνιελ Στάριτζ κι έδωσε την ευκαιρία στον Κλαούντιο Μαρκίζιο να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ.

Ο Πίρλο δεν ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεχώρισε, αφού μέχρι το γκολ της Ιταλίας ο Μάρκο Βεράτι είχε επιχειρήσει 39/39 επιτυχημένες πάσες, εντούτοις και στο αντίπαλο στρατόπεδο υπήρχαν διακριθέντες. Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν ήταν ένας εξ αυτών, αλλά στο 37ο λεπτό έκανε μία εκπληκτική ενέργεια από αριστερά, σέντραρε με ακρίβεια στο δεύτερο δοκάρι και ο Στάριτζ ισοφάρισε με κοντινό πλασέ.

Η εξέλιξη αυτή, πάντως, δεν πτόησε τους “ατζούρι”, οι οποίοι απώλεσαν δύο κλασικές ευκαιρίες στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τους Μάριο Μπαλοτέλι και Αντόνιο Καντρέβα (δοκάρι), προτού ο τελευταίος σεντράρει προς το δεύτερο δοκάρι στο 50ό λεπτό και δώσει την ευκαιρία στον πρώτο να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Παρά την υψηλή θερμοκρασία και την έντονη υγρασία, η μπάλα εξακολουθούσε να πηγαίνει πάνω-κάτω μέχρι το 70ό λεπτό. Στο ενδιάμεσο και συγκεκριμένα στο 62′ ο Ρούνεϊ είχε αγγίξει την ισοφάριση με κοντινό σουτ, ενώ άλλη κλασική ευκαιρία από πλευράς Άγγλων σε ροή αγώνα δεν καταγράφηκε χάρη στην υποδειγματική αμυντική λειτουργία των Ιταλών (απείλησαν μόνο οι Λέιτον Μπέινς στο 77′ και Στίβεν Τζέραρντ στο 85′ με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ). Η ομάδα, πάντως, που πλησίασε περισσότερο στο γκολ ήταν εκείνη του Πραντέλι και πάλι με τον Πίρλο (απευθείας εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι).

Οι συνθέσεις

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον (73′ Γουίλσιρ), Ρούνεϊ, Στέρλινγκ, Γουέλμπεκ (61′ Μπάρκλεϊ), Στάριτζ (80′ Λαλάνα).

Ιταλία: Σιρίγκου, Νταρμιάν, Παλέτα, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Βεράτι (57′ Βεράτι), Καντρέβα (79′ Παρόλο), Μπαλοτέλι (73′ Ιμόμπιλε).

Πηγή: contra.gr