Η Κόστα Ρίκα έκανε την έκπληξη καθώς νίκησε την Ουρουγουάη 3-1 και μάλιστα με ανατροπή με τον Τζόελ Κάμπελ να κάνει πράγματα και θαύματα αφού πέτυχε ένα γκολ ενώ είχε και μία ασίστ.

Οι παίκτες του Πίντο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και μέσα σε τρία λεπτά έφτασε στην ανατροπή ενώ η «χρυσή» αλλαγή, Ουρένια ολοκλήρωσε το θρίαμβο για τους Κοσταρικανούς.

Απ’ την άλλη, οι «Σελέστε» φαίνονταν «υπνωτισμένοι» στο δεύτερο ημίχρονο και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης τους οδήγησε σε αυτή τη βαριά ήττα στην πρώτη αγωνιστική.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Όσκαρ Ταμπάρεζ επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τους Κάσερες, Λουγκάνο, Γοδίν και Περέιρα στην άμυνα, στο κέντρο οι Γκαργκάνο και Ρίος, δεξιά ο Στουάνι, αριστερά ο Ροντρίγκεζ και επιθετικό “δίδυμο” οι Φορλάν και Καβάνι.

Απ’ την άλλη, ο Χοσέ Πίντο παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 5-4-1μ χρησιμοποιώντας στην άμυνα τους Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλεζ, Ουμάνια και Ντίαζ, στο κέντρο οι Μπόργες και Τεχέδα, δεξιά ο Ρουίζ, αριστερά ο Μπολάνιος και στην κορυφή, ο παίκτης του Ολυμπιακού, Ζοέλ Κάμπελ.

Άλλος το προβάδισμα, άλλος τις εντυπώσεις!

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπαθούσαν να μην προβούν σε αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου.

Ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος μετά το πρώτο δεκάλεπτο και η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Κόστα Ρίκα. Ο Ρουίζ έπιασε την κεφαλιά απ’ το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Πίντο γνώριζε την ανωτερότητα του αντιπάλου και προσπαθούσε να χτυπήσει τις αντεπιθέσεις με τον Κάμπελ να είναι αρκετά δραστήριος, έχοντας μερικές πολύ καλές ενέργειες.

Στο 16ο λεπτό πραγματοποιήθηκε η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του αγώνα. Ο Καβάνι έπιασε το σουτ στην κίνηση, απ’ τα δεξιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα η Ουρουγουάη ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Ζούνιορ Ντίαζ ανέτρεψε τον Λουγκάνο μέσα στην περιοχή και ο Καβάνι ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα.

Η Κόστα Ρίκα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 27ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Κάμπελ επεχείρησε το δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω απ’ την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας παρ’ όλο που βρίσκονταν πίσω στο σκορ και στο 43ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Μπολάνιος εκτέλεσε το πέναλτι απ’ τα αριστερά αλλά ο Γκονζάλεζ στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45′ η Ουρουγουάη έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο τέρμα. Ο Φορλάν σούταρε από τα αριστερά, έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος αλλά ο Νάβας πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους «Σελέστε» να έχουν το προβάδισμα.

Συναρπαστικό θέαμα, τρομερή Κόστα Ρίκα!

Στο δεύτερο μέρος το θέαμα ήταν τελείως διαφορετικό απ’ ότι στο πρώτο. Η Κόστα Ρίκα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση.

Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών η Κόστα Ρίκα απείλησε. Ο Μπολάνιος εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Ντουάρτε έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Μουσλέρα απέκρουσε σωτήρια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για τους Κοσταρικανούς. Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Ζοέλ Κάμπελ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπολάνιος, κατέβασε την μπάλα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ουρουγουάη, η Κόστα Ρίκα πέτυχε και δεύτερο τέρμα φτάνοντας στην απόλυτη ανατροπή. Ο Μπολάνιος εκτέλεσε άλλο ένα πολύ καλό φάουλ στο 57ο λεπτό και ο Ντουάρτε στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά – ψαράκι πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Ωστόσο, όπως φάνηκε απ’ το ριπλέι ο παίκτης της Κόστα Ρίκα ήταν ελάχιστα οφσάιντ.

Παρ’ όλα ταύτα, η ομάδα του Πίντο συνέχισε να πιέζει θέλοντας να πετύχει και ένα τρίτο γκολ που ουσιαστικά θα «κλείδωνε» τη νίκη. Μάλιστα, στο 64ο λεπτό ο δαιμόνιος Κάμπελ σούταρε αρκετά μέτρα έξω απ’ την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 70ο λεπτό η Ουρουγουάη έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά και πάλι ο Νάβας φώναξε «παρών» καθώς απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του Καβάνι μέσα από την περιοχή.

Ο θρίαμβος της Κόστα Ρίκα ολοκληρώθηκε στο 84ο λεπτό. Ο Κάμπελ, που ήταν μαζί με τον Μπολάνιος οι καλύτεροι του αγώνα, έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ουρένια, τη «χρυσή» αλλαγή του Πίντο, και με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το τελικό 3-1.

Ουρουγουάη (Ο. Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Περέιρα, Γοδίν, Λουγκάνο, Κάσερες, Γκαργκάνο (61′ Άλβαρο Γκονζάλεζ), Ρίος, Στουάνι, Ροντρίγκεζ (76′ Ερνάντεζ), Φορλάν (60′ Λοδέιρο), Καβάνι.

Κόστα Ρίκα (Χ. Πίντο): Κέιλορ, Γκαμπόα, Ουμάνια, Γκονζάλεζ, Ντουάρτε, Ντίαζ, Μπολάνιος (88′ Μπαράντες), Τεχέδα (74′ Κουμπέρο), Μπόργες, Μπράιαν Ρουίζ (82′ Ουρένια), Κάμπελ.

Πηγή: novasports.gr