Στο πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ που δεν είχαμε κάποιο κραυγαλέο διαιτητικό λάθος, η Χιλή επικράτησε της Αυστραλίας με 3-1 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι νικητές κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος το προβάδισμα που απέκτησαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έτσι έπιασαν στην κορυφή του Β’ Ομίλου τους Ολλανδούς. Ο Μποσεζούρ στις καθυστερήσεις φρόντισε να βάλει τέλος στα όνειρα των “καγκουρό” για το θετικό αποτέλεσμα και τον πρώτο τους βαθμό. 

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει από την ομάδα του ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της Χιλής, καθώς ο Σάντσες και η παρέα του πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του ματς, είχαν πανηγυρίσει δύο φορές. 

Συγκεκριμένα οι Χιλιανοί στις πρώτες δύο τελικές τους προσπάθειες στο παιχνίδι είχαν σκοράρει ισάριθμες φορές. Η πρώτη στο 12′ με τον Σάντσες να τιμωρεί την άμυνα των Αυστραλών που δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα. Ο άσος της Μπαρτσελόνα με σουτ λίγο πίσω από τη γραμμή της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα τροφοδότησε τον Βαλδίβια, με τον τελευταίο να βρίσκει στόχο με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. 

Τα “καγκουρό” δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, παρόλο που βρέθηκαν πίσω από νωρίς. Οι Χιλιανοί είχαν τη συντριπτική υπεροχή, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά οι Αυστραλοί ελαχιστοποιούσαν τα λάθη τους στην άμυνα τους και έβγαιναν γρήγορα στην αντεπίθεση.

Στο 19′ το σουτ του Οαρ δε βρήκε δίχτυα, αλλά στο 35′ ο Κέιχιλ αποδείχθηκε πιο εύστοχος. Ο Φράνιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο έμπειρος επιθετικός νίκησε στον αέρα τον Μεδέλ και μείωσε σε 2-1. 

Η Αυστραλία ήταν αναγκασμένη να κυνηγήσει την ισοφάριση, γι αυτό και οι παίκτες του Ποστέκογλου ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να γίνουν πιο επικίνδυνες επιθετικά και να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα γκολ. 

Στο 56′ ο Μπρεσιάνο επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, με τον Μπράβο να διώχνει ενστικτωδώς, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των Χιλιανών, όταν ο Βάργκας πλάσαρε τον Ράιαν και ο Γουίλκισον με τάκλιν πάνω στη γραμμή έδιωξε και έσωσε την ομάδα από το τρίτο γκολ. 

Η Χιλή έφτανε σχετικά εύκολα μέχρι την αντίπαλη περιοχή, εκεί όμως “ταλαιπωρούσαν” την μπάλα και έχαναν την ευκαιρία να απειλήσουν ουσιαστικά. Στην άλλη μεριά του γηπέδου οι Αυστραλοί επιχειρούσαν από τα άκρα με σέντρες να βρουν τον Κέιχιλ, ο οποίος όποτε βρισκόταν στην πορεία της “στρογγυλής θεάς”, δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. 

Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να βγάλουν αξιόλογες φάσεις, ωστόσο το παιχνίδι δεν τελείωσε με τα τρία γκολ τυ πρώτου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις ο Μποσεζούρ που είχε μπει πριν λίγα λεπτά στον αγώνα, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ράιαν και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 

Διαιτητής: Νουμάντιες Ντουέ (Ακτή Ελεφαντοστού)
Κίτρινες: Αράνγκις – Κέιχιλ, Γιέντινακ, Μίλιγκαν 

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Ίσλα, Αράνγκις, Βιδάλ (60΄Γκουτιέρες), Ντίας, Βαλντίβια (68΄ Μποσεζούρ), Σάντσες, Βάργκας (88΄Πινίγια).
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άγγελος Ποστέκογλου): Ράιαν, Φράνιτς (50΄ΜακΓκόβαν), Σπιράνοβιτς, Γουίλκινσον, Ντάβιντσον, Μπρεσιάνο (78′ Τροΐζι), Γέντινακ, Μίλιγκαν, Οαρ (68΄Χάλοραν), Λέκι, Κέιχιλ.

Πηγή: novasports.gr