Έπρεπε να σκοράρει τρεις φορές το Μεξικό για να καταφέρει να κερδίσει με…1-0 το Καμερούν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστική. Ο Πέραλτα στο 61ο λεπτό λύτρωσε του Βορειοαμερικάνους που νωρίτερα είχαν δει τον διαιτητή Ρολντάν ύστερα από λανθασμένες υποδείξεις του βοηθού Καλβίχο να τους ακυρώνονται  δυο γκολ του Τζιοβάννι Ντος Σάντος.

Λίγα πράγματα από το Καμερούν που θα πρέπει να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι του αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στη συνέχεια του Μουντιάλ. 

Τα πλάνα των προπονητών

Το Μεξικό ξεκίνησε με σύστημα 3-5-2 με τον Οτσόα κάτω από τα δοκάρια και τους Μάρκεζ, Μορένο και Ροντρίγκεζ  τριάδα στην άμυνα. Ο Λαγιούν με τον Αγκιλάρ ήταν τα δύο φουλ μπακ με τον Ερέρα, τον Γκουαρδάδο και τον Βάσκεζ τριάδα στη μεσαία γραμμή. Περάλτα και Ντος Σάντος αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας του Μιγκέλ Ερέρα.

Ο Γερμανός τεχνικός του Καμερούν Βολκερ Φίνκε, παρέταξε τα «Λιοντάρια με συστημα 4-3-3 και  τον Ιτάντζε κάτω από τα δοκάρια. Στην αμυντική γραμμή οι Εσού Εκοτό, Ενκούλου, Ντζέγκουε και Σεντζού, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Σονγκ, Εμπία και Ενόχ. Ο Ετό ήταν στην κορυφή της επίθεσης και είχε στα άκρα τους  Τσούπο Μοτίνγκ και Μουτσανγκό.

Τα γκολ μπήκαν, το σκορ δεν άνοιξε

Το παιχνίδι στο Νατάλ ξεκίνησε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς η βροχή έπεφτε συνεχόμενα και δυνατά για ώρες πριν το παιχνίδι. Οι Μεξικάνοι κατάφεραν να μπουν πιο δυνατά στο ματς και να αναλάβουν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 9ο λεπτό το Μεξικό απείλησε με μακρινό σουτ του Ερρέρα και στο 11ο λεπτό σκόραραν με τον Ντο Σάντος όμως ο διαιτητής Ρολντάν με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Καλβίχο ακύρωσε το γκολ.

Το Μεξικό συνέχισε να πιέζει με τα ακραία μπακ να ανεβαίνουν πολύ συχνά και να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα του Καμερούν. 

Οι Αφρικανοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς μετά το 18ο λεπτό και στο ίδιο ακριβώς σημείο απείλησαν πρώτη φορά με τον Ετό. 

Στο 21ο λεπτό το Καμερούν έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ετό να σουτάρει άουτ από το σημείο του πέναλτι ύστερα από την ατομική προσπάθεια και πάσα του Εσσού Εκοτό.

 Στο 23′ τόσο ο Ετό όσο και ο Τσούπο Μοτίνγκ δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα από κοντά και στο 27ο λεπτό ο Μάρκεζ μετά από φάουλ του Γκουαρδάδο πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μορένο που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 29ο λεπτό το Μεξικό σκόραρε και πάλι και πάλι με τον Ντο Σάντος, όμως και πάλι λανθασμένα το γκολ δεν μέτρησε με τον βοηθό Καλβίχο να υποδεικνύει και πάλι οφ σάιντ
Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς γκολ με το Μεξικό να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία και μάλιστα δικαιολογημένα.

Άλλαξαν βοηθό. μέτρησε το γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Το Μεξικό είχε την υπεροχή και μάλιστα μόλις στο 3ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Ιτάντζε να αποκρούει με τα πόδια το σουτ του Περάλτα μέσα από την περιοχή.

Στο 58ο λεπτό η μπάλα λίγο έλειψε να παίξει άσχημο παιχνίδι στο Μεξικό μετά το φάουλ του Εκοτό όπου κόντραρε στο τοίχος και ξεγέλασε τον Οκότσα, όμως  έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα των Μεξικάνων 

Η υπεροχή των Μεξικανών καρποφόρησε στο 61ο λεπτό, με τον Περάλτα να βρίσκεται στην σωστή θέση την σωστή στιγμή. 

Ο Ιτάντζε απέκρουσε το τετ α τετ του Τζιοβάνι Ντος Σάντος, όμως ο επιθετικός της ομάδας του Ερρέρα ακολούθησε την φάση, πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και λύτρωσε όλο το Μεξικό .
Μετά το γκολ οι Μεξικάνοι έδωσαν  χώρο στο Καμερούν προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τους χώρους που θα δημιουργούνταν. 

Ο Φίνκε από την πλευρά του ρίσκαρε ρίχνοντας μέσα και τον Γουεμπό στην θέση του μέσου Σόνγκ, σε μια τελευταία προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα θα μπορούσε να το πετύχει αν ο Οκότσα στο 90′ δεν είχε κάνει την απόκρουση του ματς στην κεφαλιά του Μουκαντζό μέσα από την μικρή περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=nVF4t5XCGzg

Πηγή: novasports.gr