Στα πλαίσια της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα, η Ε. Λ. Β. διοργανώνει για ένατη συνεχόμενη χρονιά την καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2014», στο Κομνήνιο Βέροιας – σο Κουμανίτς μερέα -, το Σάββατο, στις 21 Ιουνίου 2014.

Και τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει το παραδοσιακό «άναμα της φωτιάς», την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και το παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή νέων καταξιωμένων ποντίων καλλιτεχνών.

Αρχικά θα χορέψουν το παιδικό, εφηβικό και το τμήμα παραστάσεων της Λέσχης και κατόπιν θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με πολλούς νέους άξιους συνεχιστές της ποντιακής παράδοσης. Συγκεκριμένα μαζί μας θα είναι κατά αλφαβητική σειρά οι Στάθης Αλεξανδρίδης (λύρα – τραγούδι), Αντώνης Κουβρακίδης (τραγούδι), Λευτέρης Παπαδόπουλος (τραγούδι), Άκης Σιαμίδης (λύρα – τραγούδι), Γιάννης Τσανασίδης (λύρα- τραγούδι), Σωκράτης Μουρατίδης (λύρα), Γιώργος Ιωσηφίδης (λύρα), Τσανασίδης Μιχάλης (αγγείο), Ανδρέας Νικηφορίδης (νταούλι), Δημήτρης Ουσταμπασίδης (νταούλι) και τέλος στο αρμόνιο ο Γιάννης Γκαντίδης.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ε. Λ. Β. ευχαριστεί, όλους στήριξαν την προετοιμασία και της φετινής εκδήλωσης και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης να χορέψουν και να χαρούν την 9η συνεχόμενη χρονιά του Κλήδονα.