Δεκά χρόνια μετά την διάλυση των Πυξ Λαξ και τρία χρόνια μετά την επανένωσή τους ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας ξαναβρέθηκαν επί σκηνής στη Βέροια, στα πλαίσια της  μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας που πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα.

Το θέατρο Άλσους “Μελίνα Μερκούρη” γέμισε ασφυκτικά, ο καιρός ήταν σύμμαχος όλων, η βραδιά ήταν μαγική με άρωμα από το παρελθόν και με μια πολυταξιδεμένη διάθεση.

Το αχτύπητο δίδυμο των ταλαντούχων, άνευ αμφιβολιών, Πλιάτσικα και Στόκα κατάφερε για ακόμα μια φορά να κερδίσει το κοινό, όπως ήταν αναμενόμενο. Κατάφεραν να γεμίσουν το θέατρο με συναισθήματα αγάπης και πάθους και έντονη αίσθηση από τις συναυλίες του “κάποτε”. Τραγούδησαν μαζί αλλά και χωριστά, τραγούδια από την επαγγελματικής τους πορεία μετά την διάλυση των Πυξ Λαξ. Ο κόσμος τους καταχειροκρότησε…για απλά τους άξιζε…

Στο πλευρό τους βρέθηκε η εξαιρετική  Γεωργία Νταγάκη, μια μουσικός με χάρισμα στο παίξιμο της κρητικής παραδοσιακής λύρας, όπου παρουσίασε  ένα δυνατό πρόγραμμα που ξεπερνάει τα όρια που υπάρχουν αν υπάρχουν μεταξύ της Rock μουσικής και της παραδοσιακής μουσικής. Ερμήνευσε  μοναδικά το κρητικό άσμα τον “Ερωτόκριτο”, όπως επίσης ερμήνευσε τραγούδια και μαζί με τον Φ.Πλιάτσικα.

Ήταν μια βραδιά… όχι σαν τις άλλες…

Και το ταξίδι τους συνεχίζεται…

alsos_pliats3 alsos_pliats4 alsos_pliats

*Φωτογραφίες από Νανά Καραγιαννίδου