Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βέροιας σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την πολιτιστική συνείδηση των μαθητών της πόλεις μας και φυσικά χωρίς κανένα οικονομικό κόστος αλλά και όφελος, δημιούργησε τον Μάρτιο του 2014 την «Σχολική Χορωδία Βέροιας» η οποία και απαρτίζεται από περίπου 70 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας και 30 περίπου γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της «Σχολικής Χορωδίας Βέροιας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βέτλανς» του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας σε μία ιδιαίτερη καλλιτεχνική και λογοτεχνική βραδιά για την «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Με σκοπό την εμφάνιση της χορωδίας σε χώρο της Βέροιας σε μία ανοικτή εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 20 χρόνων χωρίς την «φυσική παρουσία» του Μάνου Χατζιδάκι και με αφορμή το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς (σημειωτέων ότι στα περισσότερα σχολεία μας δεν υπάρχουν ή υπάρχουν ακατάλληλοι χώροι εκδηλώσεων) ζητήσαμε με αίτησή μας από την «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης» την παραχώρηση του «Χώρου Τεχνών Βέροιας».

Η απάντηση της διεύθυνσης της Κ.Ε.Π.Α. ήταν αυτολεξεί η εξής: «……η αίθουσα σας παραχωρείται με υποχρέωσή σας να καταβάλλεται το αντίτιμο των 600,00 € ως ENOIKIO για τη χρήση του Χώρου Τεχνών.»

Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την άποψή της για την παροχή κοινωφελών αγαθών «επί μισθώσει» σε πολίτες της Βέροιας και ιδίως σε μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας οι οποίοι είναι και η μοναδική ελπίδα για μία πολιτισμένη κοινωνία”.