Τη Δευτέρα 19/05/14 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Τμήμα Φαρμάκων της Π.Ε. Ημαθίας) και την παράλληλη στήριξη της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ όπου εθελοντές γιατροί πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάστηκαν είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Ιατρείο.

Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: προσκλήθηκαν 38 παιδιά, προσήλθαν και εμβολιάστηκαν 30 παιδιά, συν 1, που ήταν εκτός λίστας, το οποίο έγινε παραπομπή από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Δεν προσκλήθηκαν, αν και ήταν στη λίστα 6 παιδιά, λόγω έλλειψης των συγκεκριμένων εμβολίων, που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν. Διατέθηκαν σύνολο 47 εμβόλια: 45 εμβόλια από τη Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος,1 εμβόλιο από δωρεά στο Δημοτικό Ιατρείο και 1 εμβόλιο από το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης . Δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερωθεί: 8 παιδιά, λόγω ασθένειας, αμέλειας, ή απόκτησης ασφαλιστικής κάλυψης. Ο εμβολιασμός των ωφελούμενων παιδιών θα γίνει την επόμενη φορά.

Επειδή η δράση αυτή συνεχίζεται, γι’ αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό, για την ημερομηνία του οποίου θα γίνει ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος « Εμβολιά-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα», ιδιαίτερα την κ. Βίκη Κουτσογιαννοπούλου του διοικητικού τμήματος, την κ. Μαρία Αραμπατζή και Παπαχατζή Σταυρούλα εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, καθώς και το προσωπικό του Δημοτικού Ιατρείου Ελένη Σιώπη Νοσηλεύτρια, Πόπη Μπασιούρη Ψυχολόγο και Σοφία Γούτα Κοινωνική Λειτουργό.