Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 19η Μαΐου αποτελεί για ολόκληρο τον Ελληνισμό, μια ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής. Για όλους εκείνους τους Έλληνες του Πόντου που υπήρξαν θύματα μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης, που με πρωτοφανή αγριότητα έχασαν τη ζωή και την πατρίδα τους και όσοι επέζησαν έγιναν πρόσφυγες.

Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες, όμως κατάφεραν πολύ γρήγορα να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές στην οικονομική, πνευματική και ευρύτερα κοινωνική ζωή του Τόπου μας.

Το παράδειγμα των Ποντίων Ελλήνων, αποτελεί παράδειγμα πατριωτισμού και αναδημιουργίας, που αποδεικνύει ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο.

Οφείλουμε απεριόριστο σεβασμό, για όλους όσους τότε έχασαν τη ζωή τους ή ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνες Χριστιανοί. Η δικαίωση θα έρθει μόνον, όταν η αναγνώριση γίνει πράξη από ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο, προκειμένου να διδαχτούν όλοι από την ιστορία.

Πάνω από όλα όμως, πρέπει να διδαχτούν οι νέες και οι νέοι την αντικειμενική ιστορική αλήθεια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Ιστορία εξάλλου, αποτελεί την πυξίδα του μέλλοντος».