Πολιτικά και λιγότερο πολιτικά μηνύματα έστειλαν από τα εκλογικά κέντρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης

«Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις, τις μητροπόλεις. Με την καθολική τους συμμετοχή οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα για την αξιοπρέπεια της Αθήνας, το σχέδιο και την προοπτική της», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Σε αυτή την πολύ όμορφη μέρα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες αποφασίζουν να βάλουν τέρμα στην εγκατάλειψη, να βάλουν φραγμό στην προτεινόμενη αναρχία, δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος λίγα λεπτά αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. «Μπορούμε όλοι και όλες μαζί να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά», συμπλήρωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Πολιτική δήλωση από τον ανεξάρτητο υποψήφιο για το Δήμο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος τόνισε πως ο συνδυασμός του έφτασε στις κάλπες παρά τον «πόλεμο» που δέχτηκε από «κάθε μορφής κατεστημένο, κομματικό, πολιτικό και οικονομικό». Προσέθεσε πως ο συνδυασμός του είναι η μοναδική «πραγματικά ανεξάρτητη πρόταση» και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

«Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες αλλάζουν την Αθήνα, βάζουν τέλος στην εποχή εγκατάλειψης και εποχή έργων βιτρίνας», δήλωσε ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε «σήμερα δίνουμε τη μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης της δημοκρατίας για όλους τους πολίτες».

Την εκτίμησή του ότι οι πολίτες του δήμου της Αθήνας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα στηρίξουν την προσπάθειά του για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

«Η λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα σήμερα, με τη ψήφο της μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία. Μπορεί να τιμωρήσει τους ψευτοσωτήρες και τους σημερινούς διαχειριστές, να διαμορφώσει τη δική της δυναμική, να διαμορφώσει τα δικά της δεδομένα», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με το ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ωραίο, ήρεμο και «χωρίς κακές εξάρσεις» χαρακτήρισε τον προεκλογικό αγώνα ο υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποιηση της ΕΥΑΘ χαρακτήρισε «ανόητη χειρονομία» και «εξαιρετικά δυσάρεστο» το έγγραφο του κ. Μιχελάκη για το δημοψήφισμα, λέγοντας πως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ήταν γνωστή εδώ και μήνες.

«Σήμερα πρέπει να πάρουμε την απόφαση ότι πρέπει να έχουμε μια δημοτική αρχή και ένα Δήμαρχο πρώτο μεταξύ ίσων, όχι αφέντη της πόλης, έναν Δήμαρχο που θα στέκεται στο ύψος το σημερινών περιστάσεων. Δεν χρειαζόμαστε δημάρχους δεκανίκια της κυβερνητικής πολιτικής, δημάρχους δημοσίων σχέσεων», δήλωσε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να μην απέχουν από τις εκλογές, και μέσω της συμμετοχής «πρώτα από όλα για να αποτρέψουν το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ».

Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας

«Πρόκειται για κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία […] Καλώ όλους τους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους», δήλωσε λιτά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη.

Αισιόδοξη για την νίκη δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, τονίζοντας πως δεν είναι η μέρα των υποψηφίων αλλά των πολιτών. Ευχαρίστησε επίσης τους ανθρώπους που εργάζονται στις εφορευτικές επιτροπές και φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Την εμπιστοσύνη του στους πολίτες εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος σε εκλογικό κέντρο της Γλυφάδας. «Η Αττική δικαιούται και μπορεί να αποκτήσει νέο πρόσωπο για δουλειές, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ότι «ο αγώνας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη» ενώ προσκάλεσε όσους διστάζουν, να κάνουν το βήμα τώρα.

Μήνυμα κατά της αποχής έστειλε πριν ρίξει την ψήφο του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.

«Απευθύνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Να ψηφίσει όποιον θέλει [αλλά] το πρωτεύων είναι να έρθει και να ψηφίσει. Να μην αφήνουμε αυτά που θέλουμε να φέρουμε σε άλλους», σχολίασε ο κ. Ιωαννίδης.

«Έχω εξαιρετική εμπιστοσύνη στο φιλότιμο των Μακεδόνων. Έχω εξαιρετική εμπιστοσύνη στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών. Είμαι βέβαιος πως σήμερα ξεκινάμε για την αλλαγή στον ορίζοντα, για την αλλαγή στη νοοτροπία , για την αλλαγή στις πολιτικές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η επισφράγιση θα γίνει την επόμενη Κυριακή», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης.

«Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα στην κυβέρνηση, αυτή την καταστροφική κυβέρνηση των μνημονίων και της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα και στις 25 Μαΐου θα νικήσουμε. Θα τους ανατρέψουμε», δήλωσε από την πλευρά της η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

 

Πηγή: skai.gr