Όπως ακριβώς ξεκίνησε, δηλαδή με τους καλύτερους οιωνούς, ολοκληρώθηκε και τυπικά το βράδυ της Παρασκευής η προεκλογική περίοδος για τον υπ. Δήμαρχο Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, με την οδό Ελιάς να αποδεικνύεται πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες κόσμου που προσήλθαν μαζικά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, από κάθε γωνία του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, για την μεγαλειώδη προεκλογική ομιλία.

vorgiazidis_kentriki_1

Συγκινητική ήταν η υποδοχή που τους επιφύλαξε ο Κώστας Βοργιαζίδης:

«Αγαπητές μου φίλες και φίλοι, συντοπίτες μου από τα Περήφανα Πιέρια ως τον εύφορο Απόστολο Παύλο, από την ευλογημένη Δοβρά ως τις ένδοξες Αιγές. Σας καλωσορίζω σε αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Το καρδιοχτύπι όλων μας είναι ρυθμικό και γρήγορο. Γιατί απόψε χτυπά η καρδιά της Ελπίδας! Απόψε χτυπά η καρδιά της Αισιοδοξίας! Απόψε χτυπά η καρδιά της Δημοκρατίας! Είναι χτύπος αγωνίας, για ένα ακόμη καλύτερο αύριο!»

Ο Κώστας Βοργιαζίδης έκανε εκτενείς αναφορές στο προεκλογικό κλίμα που επικράτησε την περίοδο που προηγήθηκε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά συνυποψηφίων του που, όπως είπε «ήρθαν για να διχάσουν και όχι για να ενώσουν». Στις αναφορές του για εκπροσώπους του «χθες, εκπροσώπους της Παλιάς Ελλάδας και πολιτικής, της πολιτικής του μηδενισμού και καταστροφολογίας», αντιπαρέβαλε επί μακρόν συγκεκριμένες αναφορές από το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία στο Δ. Βέροιας, τονίζοντας με έμφαση:

«Οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι παραδοσιακοί Σωτήρες, οι λαλίστατοι παράγοντες που έχουν τα λόγια εύκολα αλλά τα έργα δύσκολα, λαϊκίζουν και πολώνουν το προεκλογικό κλίμα, χωρίς να απαντούν στις εξής σοβαρές ερωτήσεις: Έχουν προγραμματικό λόγο ή ευχολόγια; Γιατί αντιγράφουν το πρόγραμμά μας; Ποιους ωφελούν οι εγωιστικοί τους μονόλογοι; Προσπάθησαν να κοροϊδέψουν την κοινή γνώμη. Υποσχέθηκαν διορισμούς στο Δημόσιο. Έταξαν δουλειές στον κάθετο άξονα της Πατρίδας. Και φυσικά, ρίξαν τόνους λάσπη, στον ανεμιστήρα που χρησιμοποιούν για να ανεμίζουν οι ελπίδες τους. Γιατί άνεμος θα γίνουν οι ελπίδες τους. Σκόνη θα γίνει ο ανήθικος πολιτικός τους λόγος. Παλαιοκομματικοί εκπρόσωποι ενός πελατειακού κράτους που διαλύθηκε, ταυτόχρονα αιτία και αποτέλεσμα της κρίσης. Και αυτοί ακόμα υπηρετούν και συντηρούν το Σύστημα. Το Σύστημα που τους ανέδειξε και τους εξέθρεψε. Είναι εύκολοι στα λόγια αλλά ανύπαρκτοι στα έργα. Μπείτε στις ιστοσελίδες τους. Μπείτε να δείτε επίσημα στοιχεία! Έργα; Δε βρέθηκαν αποτελέσματα. Επενδύσεις; Δε βρέθηκαν αποτελέσματα. Ευρωπαϊκή απορροφητικότητα; Δε βρέθηκαν αποτελέσματα. Που να βρεθούν όμως; Πώς να βρεθούν; Το παν ήταν οι δημόσιες σχέσεις. Το χειροκρότημα, τα φλας των φωτογράφων, η καλλιέργεια της προσωπικής εικόνας. Πέντε χρόνια είναι πολλά για να πέσουν σε τέτοια χέρια!»

Ο υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας δεν παρέλειψε να σταθεί και στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, σχολιάζοντας:

«Η τετραετία που πέρασε ήταν η πιο δύσκολη της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας μας. Προδοθήκαμε από το κράτος των Αθηνών. Προδοθήκαμε από τις αρχές και τις ιδέες που πιστέψαμε και στηρίξαμε. Λίγες φωνές που προσπάθησαν, χάθηκαν, μαζί με τις ευκαιρίες, τις λιγοστές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Και μείναμε μόνοι, μόνοι, στις τοπικές μας κοινωνίες, να σβήσουμε τις φωτιές που άλλοι άναψαν τάχα για να μην καούμε».

Ο Δήμος Βέροιας άπλωσε και απλώνει ένα γερό δίχτυ ασφαλείας, μια προστατευτική ομπρέλα για όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη. Κάποιοι δεν ξέρουν γι’ αυτές τις δράσεις. Ανακαλύπτουν τον τροχό τώρα και εξαγγέλλουν δομές που ήδη υπάρχουν και εξυπηρετούν εκατοντάδες συμπολίτες μας. Όλοι αυτοί, ίσως δε χρειάστηκαν ποτέ ένα πακέτο μακαρόνια, από την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Δε χρειάστηκαν ποτέ ένα κουτί παιδικό γάλα, από το Δημοτικό Φαρμακείο. Ίσως πάντα είχαν να πληρώσουν τον ιδιώτη γιατρό, και δεν πέρασαν το κατώφλι του Δημοτικού Ιατρείου. Δεν είναι αμαρτία να πατά κανείς στα πόδια του. Αμαρτία είναι να θέλει να γίνει Δήμαρχος πατώντας στις πλάτες των δημοτών του».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» υπογράμμισε:

«Κάποιοι επαγγελματίες της πολιτικής, έχουν μάθει μόνο να χωρίζουν αντί να ενώνουν, να διαιρούν αντί να προσθέτουν, να απειλούν αντί να πείθουν, να τρομοκρατούν αντί να κάνουν διάλογο. Και σας ρωτάω: Τέτοιους Δημάρχους θέλουμε; Θέλουμε Δήμαρχο του Εγώ ή Δήμαρχο του Εμείς; Θέλουμε Δήμαρχο έμπειρο ή Δήμαρχο που αντιγράφει προγράμματα; Θέλουμε Δήμαρχο που κάνει Διάλογο ή Δήμαρχο που φοβάται τις ερωτήσεις; Θέλουμε Δήμαρχο που εξαγοράζει συνειδήσεις;»

Κατά την αποφώνησή του, ο Κώστας Βοργιαζίδης απευθύνθηκε στο συναίσθημα τον εκατοντάδων παρισταμένων και απευθυνόμενος στο ακροατήριο εκτός κειμένου, έκανε την εξής προτροπή:

«Σοφοί μας γονείς, νεαροί μου συμπολίτες, αυτή την ωραία βραδιά, βλέπω στα μάτια σας τη λαχτάρα για νίκη. Τη λαχτάρα να μην κακοπέσει ο Δήμος μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι πολλά τα πέντε χρόνια. Την αγωνία να επιβιώσει το ήθος και η λογική. Μην ανησυχείτε άδικα. Μη βάζετε φόβο στις ψυχές σας. Μην ακούτε τη βρώμικη προπαγάνδα. Την Κυριακή καταδικάζονται οι αργυρώνητες πολιτικές.

Σεβαστοί μου συμπολίτες, την Κυριακή όλη μέρα:

  • Διαλύστε με την ψήφο σας τα σύννεφα απαισιοδοξίας.
  • Διαδώστε το μήνυμα της νίκης.
  • Διαφημίστε τη δύναμη της Ελπίδας.
  • Προωθείστε το πατρογονικό σας ήθος.
  • Τιμήστε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά σας.
  • Προστατέψτε την Ψυχραιμία.
  • Στηρίξτε τη σοβαρότητα.
  • Εγγυηθείτε ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια σας.

Φίλες και φίλοι, μην πιστέψετε λέξη από τους ανήθικους Επαγγελματίες της Πολιτικής. Η λύση είναι μία. Και αυτή τη λύση την έχουμε εμείς!

  • Εμπειρία και σοφία.
  • Ήθος και τιμιότητα.
  • Δουλειά και υπευθυνότητα.
  • Σχεδιασμός και σοβαρότητα.
  • Ψυχραιμία και ωριμότητα.

 

Με λίγα λόγια, Δράση με Γνώση! Σας ευχαριστώ! ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!»