Πεπεισμένος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει ευρεία νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, αποτέλεσμα που μάλιστα θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής».

«Ο πρωθυπουργός θα είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης που θα υποστεί στις Ευρωεκλογές, για τις οποίες ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει πως η Κουμουνδούρου επιδιώκει την εθνική συναίνεση αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί «με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο».΄

Δηλώνει δε βέβαιος πως «η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική».

Στρέφοντας το βλέμμα του στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σημειώνει ότι «η διαγραφή είναι απαραίτητη. Αλλιώς είτε ενεργό είτε εν υπνώσει, το χρέος θα είναι εκεί και θα βαραίνει την οικονομία».

Επίσης, αναφέρει ότι το ερώτημα που συνοδεύει τη διαγραφή του χρέους είναι «αν θα συνοδεύεται με νέα λιτότητα, που θα ξαναδημιουργήσει χρέος, ή με ανάπτυξη, που θα το διατηρεί μειωμένο».

Πηγή: skai.gr