Ενθουσιασμένοι έμειναν οι 12 Ολλανδοί δημοσιογράφοι και 20 Αγγλοι τουριστικοί πράκτορες από την επίσκεψη και φιλοξενία τους στη Βεργίνα και τη Βέροια.

Οι παραπάνω επισκέπτες, προσκεκλημένοι της Π.Ε. Ημαθίας και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, έφτασαν το Σάββατο και την Κυριακή στη Βεργίνα, όπου τους υποδέχτηκε ο υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Σαλιάγκας και τους συνόδεψε σε όλη τους την επίσκεψη στην περιοχή , παρέχοντάς τους και πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό για την Ημαθία.

Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τον εκπρ. του Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών κ. Σωτήρη Βαρδάκη επισκέφθηκαν τη Βεργίνα από την οποία έμειναν έκπληκτοι και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην πόλη της Βέροιας (Βήμα Απ. Παύλου, Μπαρμπούτα, Συναγωγή, Κυριώτισσα, Εκκλησία Χριστού κ.λ.π.) από την κ. Εύη Μέτσκα.

Οι δημοσιογράφοι, από τις μεγαλύτερες καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά της Ολλανδίας, είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου κοινή συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη, τον Αντιδήμαρχο Βέροιας κ. Αρη Λαζαρίδη και τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρη Μάντσιο, από του οποίους ενημερώθηκαν τόσο για τα τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής, όσο και τις υποδομές και προσφερόμενες υπηρεσίες στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης τους ενημέρωσε γενικότερα και για τα ενδιαφέροντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία συγκεντρώνει το σύνολο των μορφών τουρισμού και αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό, που μπορεί να καλύψει όλα τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις του επισκέπτη στις προσφερόμενες υπηρεσίες και τουριστικά προϊόντα.

Ο κ. Α. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της Βεργίνας και της Βέροιας ενώ ο κ. Δ. Μάντσιος ενημέρωσε τους επισκέπτες για την ξενοδοχειακή υποδομή και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Οι Αγγλοι τουριστικοί πράκτορες, συνοδευόμενοι από την διοργανώτρια κ. Sandra Bruce και την κ. Σοφία Μπουρνατζή εκπρ. του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, επισκέφθηκαν τη Βεργίνα και δήλωσαν ότι δεν έχουν επισκεφθεί στη ζωή τους παρόμοιο χώρο και ότι από το 2015 η Βεργίνα θα αποτελεί βασικό προορισμό σε όλα τα πακέτα των Αγγλικών Γραφείων που έχουν προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνάντησή τους με τον Αντ/ρχη κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη και τον κ. Δ. Μάντσιο ενημετρώθηκαν και αυτοί για την περιοχή και αρκετοί από αυτούς που ασχολούνται με τον Θρησκευτικό και τον Εκπαιδευτικό Τουρισμό θα επισκεφθούν ξανά την Ημαθία για να σχεδιάσουν ειδικά προγράμματα για την Αγγλική αγορά, που αφορούν αυτές τις μορφές τουρισμού.

Στη συνέχεια της φιλοξενίας ξένων δημοσιογραφικών αποστολών για την τουριστική προβολή της Ημαθίας, έχουν προγραμματιστεί φιλοξενίες δύο αποστολών Αμερικανών Δημοσιογράφων, μεμονωμένων, για τις 21/5 και 27/6, ενώ στις 9/6 θα φιλοξενηθεί Αμερικανική αποστολή 8 εκπροσώπων του International Food, Wine and Travel Writers Association, μεταξύ των οποίων η νυν και η πρώην Πρόεδρος του IFWTWA.

Τέλος, από τις 28/5 μέχρι τις 2/6 η Π.Ε. Ημαθίας θα συμμετέχει στις Ημέρες της Καθολικής Εκκλησίας, που θα γίνουν στην πόλη REGENSBURG της Γερμανίας και αποτελούν τη μεγαλύτερη Εκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού.

Η Π.Ε. Ημαθίας , με εκπρόσωπο τον κ. Γιώργο Σαλιάγκα, θα έχει δύο περίπτερα, ένα μέσα και ένα έξω από τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, από τον οποίο θα διακινηθούν περίπου 250.000 επισκέπτες της Εκθεσης.

Ακολουθούν και άλλες φιλοξενίες ξένων δημοσιογράφων καθώς και η Εκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού στο Regensburg της Γερμανίας.