«Το μοντέλο “παράγω – εξάγω” για τον Πρωτογενή Τομέα είναι με καθαρές κουβέντες το εργαλείο που φέρνει εισόδημα και σταθερές θέσεις εργασίας, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Εμείς δεσμευόμαστε πως με το ολοκληρωμένο και κοστολογημένο μας πρόγραμμα, θα συνεχίσουμε με αμείωτη προσπάθεια το έργο μας, και τα επόμενα χρόνια, για την ανάκαμψη της Κεντρικής Μακεδονίας». Αυτό επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποιεί περιοδεία στην Αλεξάνδρεια και τις γύρω περιοχές, συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, ενώ το βράδυ στις 8 θα μιλήσει σε εκδήλωση φίλων και στελεχών της «Αλληλεγγύη» στη Βέροια στον κινηματογράφο ‘’Σταρ’’.
Ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά της Αλεξάνδρειας, σειρά επιχειρήσεων και συνεταιρισμών με αγροτικά προϊόντα όπου μίλησε με τους εκπροσώπους των μονάδων και εργαζόμενους, οι οποίοι και του ευχήθηκαν να συνεχίσει την επιτυχημένη διαδρομή του στο τιμόνι της Κεντρικής Μακεδονίας. Συζητώντας με τους εκπροσώπους του κλάδου στην Αλεξάνδρεια ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να επισημάνει τις θέσεις της «Αλληλεγγύης» σχετικά με το θέμα του ενεργειακού κόστους, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν τη στήριξή του στο θέμα. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης «εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ασκώντας την πίεση που απαιτείται για να μειωθεί το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος. Κι αυτό γιατί η χάραξη της πολιτικής για το ενεργειακό κόστος δεν υπαγορεύεται από προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις του μνημονίου, αλλά χαράζεται αυτόνομα σε κάθε χώρα της ΕΕ». Συμπληρώνοντας ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» τόνισε: «εμείς με το πρόγραμμά μας στηρίζουμε στην πράξη το “επιχειρείν” και τώρα ως διοίκηση, αλλά και με αυτά που θέλουμε να υλοποιήσουμε τα επόμενα πέντε χρόνια».
Ο κ. Τζιτζικώστας καταλήγοντας τόνισε: «Είναι κρίμα που λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και οι συνυποψήφιοί μου στην Περιφέρεια δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα προγράμματά τους για την Κεντρική Μακεδονία. Σε αντίθεση με εμάς που θεματικά έχουμε παρουσιάσει τις θέσεις μας και το σχέδιο μας για την Περιφέρειά μας. Έστω, ακόμη και σήμερα, τους καλώ από εδώ την Αλεξάνδρεια, σε δημόσιο διάλογο, για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, μακριά από μικροπολιτικές τακτικές βγαλμένες από περασμένες δεκαετίες».