Δώδεκα Ολλανδοί δημοσιογράφοι επισκέπτονται το Σάββατο την Ημαθία, προσκεκλημένοι της Π.Ε. Ημαθίας και τη συνεργασία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και της Δ/νσης του Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών.

Το press trip έχει προγραμματιστεί με τη συνεργασία της αεροπορικής εταιρίας TRANSAVIA που προσφέρει τα εισιτήρια.Οι δημοσιογράφοι προέρχονται από τις μεγαλύτερες καθημερινές εφημερίδες της Ολλανδίας (όπως Telegraf 650.000 αντίτυπα, Volkskrant 265.000, Trouw 120.000), δημοφιλή ταξιδιωτικά και lifestyle περιοδικά ( όπως Mediteranee 45.000 αντίτυπα, Zin 95.000) καθώς και γνωστοί bloggers από μέσα κοινωνικής δικτύωσης συναφή με τον τουρισμό, γεγονός που καθιστά δεδομένη την ανταποδοτικότητα αυτής της δράσης.

Την ομάδα των δημοσιογράφων θα συνοδεύει ο κ. Σωτήρης Βαρδάκης, από τον Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών και στην Ημαθία θα τους συνοδεύει ο Γιώργος Σαλιάγκας, υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας.

Την Κυριακή 11/5 θα φιλοξενηθεί ένα fam trip 22 Αγγλων τουριστικών πρακτόρων, που ενδιαφέρονται να εντάξουν στα προγράμματά τους την περιοχή και το οποίο διοργανώνει η κ. Sandra Bruce, εκπρόσωπος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην Αγγλία.

Το ενδιαφέρον των Αγγλων Τουριστικών πρακτόρων είναι ιδιαίτερα έντονο για τη Βεργίνα και τη Βέροια και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον τόπο μας από την Αγγλική αγορά.

Τους Αγγλους επισκέπτες θα υποδεχτεί και θα συνοδεύσει ο Γιώργος Σαλιάγκας, ενώ και με τις δύο ομάδες επισκεπτών θα έχουν κοινή συνάντηση και συνεργασία ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Αρης Λαζαρίδης.