Με πέναλτι του Νάτχο (44΄) και γκολάρες των Στοχ (44΄), Βούκιτς (86΄) ο ΠΑΟΚ επικράτησε, με 3-0, του Ατρόμητου στην τιμωρημένη Τούμπα για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας καλύπτοντας εν μέρει την ποινή των τριών πόντων που του επιβλήθηκε.

Τα συμβάντα του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό κόστισαν την άδεια Τούμπα και τιμωρία -3 βαθμών στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του και με το χάντικαπ αυτό να καλύψει, ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε σοβαρά προβλήματα απέναντι στον Ατρόμητο κι εξασφάλισε τη νίκη με 3-0 για την τρίτη αγωνιστική της διαδικασίας. 

Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Παράσχου θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 29ο δευτερόλεπτο, όμως πλην των εκκινήσεων των δύο ημιχρόνων και ορισμένων σποραδικών ευκαιριών δεν απείλησαν τους γηπεδούχους. Από κακό υπολογισμό του Λαζαρίδη προήλθε το 1-0 με πέναλτι του Νάτχο, πολύ ωραία τέρματα σκόραραν οι Στοχ και Βούκιτς για το 2-0 και το 3-0 αντίστοιχα. Πλέον ο ΠΑΟΚ έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, «καλύπτοντας» κάπως το -3, με τον Ατρόμητο να μένει στους 3 και χωρίς νίκη μετά το τέλος του πρώτου γύρου των πλέι οφ. 

Πώς έπαιξαν

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Γεωργιάδης επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για το αρχικό του σχήμα, με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Κίτσιου στο δεξί και βασικό δίδυμο στόπερ τούς Τζαβέλλα και Βίτορ. Λάζαρ και Κάτσε αγωνίστηκαν ως τα δύο αμυντικά χαφ των Θεσσαλονικέων, με τον Αθανασιάδη να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Στηρίγματά του, από τα αριστερά προς τα δεξιά, υπήρξαν οι Στοχ, Νάτχο και Σαλπιγγίδης.

Ο προπονητής του Ατρόμητου Γιώργος Παράσχος διάλεξε σύστημα 4-3-3 για τη βασική του ενδεκάδα, με τον Τσέναμο τερματοφύλακα, τον Γιαννούλη αριστερό μπακ, τον Φυτανίδη δεξί και δυάδα στο κέντρο της άμυνας τούς Λαζαρίδη και Ταυλαρίδη. Πίτου Γκαρσία, Μπάλλας και Δημούτσος αποτέλεσαν την τριάδα μέσων της αθηναϊκής ομάδας με τους Καραμάνο, Δημήτρη Παπαδόπουλο και Γεωργίου ν΄ αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Έκανε τη διαφορά σε τέσσερα λεπτά

Ο Ατρόμητος, χωρίς να έχει ν΄ αντιμετωπίσει την πίεση της αντίπαλης έδρας, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 29ο δευτερόλεπτο: Ο Γεωργίου έγινε αποδέκτης της μπάλας, στην περιοχή του ΠΑΟΚ, μετά από συνεργασία με τον Παπαδόπουλο αλλά το σουτ που εξαπέλυσε απομακρύνθηκε από τον Γλύκο. Ο ίδιος παίκτης των φιλοξενούμενων, σ΄ ένα διάστημα που οι Περιστεριώτες ήταν εξαιρετικά επιθετικοί, έχασε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο 5΄ για ν΄ ανοίξει το σκορ όταν η σέντρα του Φυτανίδη δεν έγινε εκμεταλλεύσιμη από την πλευρά του με το πλασέ, από πλεονεκτική θέση, να είναι απελπιστικά άστοχο. 

Σταδιακά μετά το δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι, να έχουν την κατοχή της μπάλας και ν΄ απεγκλωβίζονται από τα αμυντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν στην αρχή. Η αλλαγή της εικόνας του αγώνα μετουσιώθηκε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του «Δικέφαλου του Βορρά» στο 22΄: ο Λίνο των 12 ασίστ φέτος στο πρωτάθλημα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά για τον Νάτχο, ο οποίος από το δεύτερο δοκάρι πλάσαρε στην κίνηση. Ο Τσέναμο, όμως, έδιωξε με το δεξί του πόδι κι έτσι σώθηκε ο Ατρόμητος. Ως το τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου καμία φάση δεν σημειώθηκε από τη μία ή την άλλη πλευρά, με τον ΠΑΟΚ, όμως, να κλείνει θεαματικά το 45λεπτο. 

Στο 39΄ ο Λαζαρίδης έκανε χέρι σε θέση ανάμεσα σε Τσέναμο και Σαλπιγγίδη, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα μετά από σέντρα του Κίτσιου. Πήγε να διώξει με το πόδι του, το έπραξε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού του Ατρόμητου με συνέπεια ο ρέφερι Κουκουλάκης να καταλογίσει πέναλτι. Ο Νάτχο ευστόχησε στο 40΄ κι έτσι έγινε το 1-0. Πέρασαν τέσσερα λεπτά ώστε οι γηπεδούχοι να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την ψυχολογική ώθηση του 1-0: Με ωραία προσποίηση του Στοχ στον Λαζαρίδη και εξαιρετικό δεξί σουτ εκτός περιοχής, ο Σλοβάκος διαμόρφωσε το 2-0 του ημιχρόνου, δίνοντας μεγάλο αβαντάζ για τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Η ευκαιρία του «Παπ», το «κερασάκι» του Βούκιτς

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, πάλι πιο δυνατά μπήκε ο Ατρόμητος με τη διαφορά πώς, πλέον, είχε δύο τέρματα να καλύψει. Στο 50΄ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά την εστία του Γλύκου, ο οποίος συνολικά ήταν εξαιρετικά σταθερός στο 90λεπτο. Παρά την αναγκαστική αλλαγή του Στοχ που θα μπορούσε να τον αποπροσανατολίσει, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε σοβαρά ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα. Το προβάδισμα, άλλωστε, των δύο γκολ τού έδωσε καλό «μαξιλαράκι» ασφάλειας. Στο 66΄ ο Γλύκος έκανε την επέμβαση του αγώνα, αποκρούοντας απίθανη ανάποδη κεφαλιά του «Παπ» από το ύψος του πέναλτι. 

Ο Έλληνας τερματοφύλακας των Θεσσαλονικέων χρειάστηκε εκτίναξη στο δεξί «Γ» για να γλιτώσει τη μείωση του σκορ. Στο 70΄ ο Βούκιτς και Λίνο απείλησαν για το 3-0, χωρίς αποτέλεσμα όμως, με τους Περιστεριώτες στο 82΄ να χάνουν την τελευταία σημαντική ευκαιρία του ματς, για λογαριασμό τους, όταν ο Καραμάνος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να συγχρονίσει την προβολή του με τη σέντρα του Ναπολεόνι από τη δεξιά πλευρά. Στο 86΄ μία εξαιρετική συνεργασία των Νάτχο, Αθανασιάδη και Βούκιτς έχρισε σκόρερ τον τελευταίο, ο οποίος με ωραίο πλασέ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-0.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης / 4-2-3-1): Γλύκος – Λίνο (88΄ Πόζογλου), Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου – Λάζαρ, Κάτσε – Στοχ (60΄ Βούκιτς), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (75΄ Σπυρόπουλος) – Αθανασιάδης.
Αναπληρωματικοί: Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Βούκιτς, Πόζογλου, Κατσικάς, Κουλουρής, Σκόνδρας.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος / 4-3-3): Τσέναμο – Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης – Γκαρσία (74΄ Φωτάκης), Μπάλλας (46΄ Ούμπιδες), Δημούτσος – Καραμάνος, Παπαδόπουλος, Γεωργίου (68΄ Ναπολεόνι).
Αναπληρωματικοί: Σηφάκης, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Φωτάκης, Κιβρακίδης, Φάμπιο, Μπρίτο.

ΓΚΟΛ: 1-0 (40΄ Νάτχο πέναλτι), 2-0 (44΄ Στοχ), 3-0 (86΄ Βούκιτς)
Κίτρινες κάρτες: 64΄ Κάτσε – 42΄ Λαζαρίδης
Κόκκινες κάρτες: –

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου) / Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Πηγή: novasports.gr