Συνάντηση με την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας είχαν την Τετάρτη (7/5) ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και οι συνεργάτες του δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» αναφέρθηκε εν συντομία στους άξονες του προγράμματός του αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης. «Θέλουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο στην Βέροια και θα αναζητήσουμε τρόπους ώστε οι επισκέπτες να διανυκτερεύουν στην πόλη μας και να βγαίνουν στην αγορά μας. Γι αυτό το λόγο θα ορίσουμε Αντιδημαρχία Τουρισμού και θα προσλάβουμε ειδικό συνεργάτη καταρτισμένο σε αυτόν τον τομέα» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ακόμη ότι στο πρόγραμμά του έχει συμπεριλάβει την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο και πρόσθεσε ότι μέσα στα πλάνα του είναι να ζητήσει από την Περιφέρεια να παραχωρήσει στον δήμο Βέροιας τις μετοχές της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου κατατέθηκαν αιτήματα που αφορούν την καθημερινότητα όπως η καθαριότητα της αγοράς και της πόλης, η αποκατάσταση λακκουβών, η εφαρμογή της νομιμότητας στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η μείωση των αδέσποτων στο κέντρο της Βέροιας.

Επίσης τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του πρώην Εμπορικού Κέντρου Δήμου Βέροιας και προτάθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Πατσιαβούρα, μετά τις εκλογές να ανοίξει ένας διάλογος ώστε να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις.