Αφιερωμένο στην Αλεξάνδρεια ήταν το πρωινό της Τρίτης από τον Δημήτρη Μούρνο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Ανεσίδη και Στέλιο Αρβίθη. Επισκέφτηκαν κατά σειρά το Κέντρο Υγείας, τα «Παιδιά της Άνοιξης» και στέκια νεολαίας στην αγορά της πόλης.
Στο Κέντρο Υγείας συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Στέλιο Καρούλια, ο οποίος τους ενημέρωσε για την μεγάλη προσφορά του Κέντρου Υγείας στην κοινωνία της επαρχίας Αλεξάνδρειας, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα από την έλλειψη προσωπικού, κυρίως ιατρικού.
Ο κ. Μούρνος και με την ιδιότητα του γιατρού με μακρά θητεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις αιτίες. Ότι μια Περιφερειακή Διοίκηση, διαφορετική από τη σημερινή, που θα έχει τη βούληση να παρεμβαίνει στα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιφέρειας, θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις και δεν θα οχυρώνεται πίσω από τη δικαιολογία της αναρμοδιότητας. Ένα πολιτικό όργανο και μια διοίκηση που αντλεί νομιμοποίηση από τα δυο εκατομμύρια κατοίκους της περιφέρειας, δεν πρέπει ποτέ να δηλώνει αναρμόδια και για οποιοδήποτε θέμα.
Στα «Παιδιά της Άνοιξης» ο κ. Μούρνος και οι συνυποψήφιοί του σύμβουλοι, έγιναν δεκτοί από τα ζεστά χαμόγελα των παιδιών και τη φιλόξενη διάθεση των δασκάλων και του προσωπικού. Είχαν μακρά συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Κώστα Φερεντίνο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις δράσεις και την προσφορά αυτής της κοινωνικής μονάδας. Περιηγήθηκαν τους χώρους και παρακολούθησαν τις διάφορες δραστηριότητες των μαθητών που έχουν και τον χαρακτήρα απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου που ανεγείρεται με ταχύτατους ρυθμούς με δαπάνες του Ιδρύματος Νιάρχου. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο και πολύ λειτουργικό κτίριο που σε λίγο καιρό θα εγκατασταθούν οι μόνιμες υπηρεσίες και θα φιλοξενούνται οι δραστηριότητες αυτής της κοινωνικής δομής.
Για τους επισκέπτες ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Θαύμασαν τη δύναμη ψυχής και τη διάθεση προσφοράς ενός προσωπικού που εργάζεται σε αντίξοες καταστάσεις, συχνά με συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, αλλά πάντα με ενθουσιασμό και πολύ ευαισθησία.
Στην αγορά της Αλεξάνδρειας συνομίλησαν κυρίως με άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία τους εξέθεσαν τις απόψεις τους για θέματα της πόλης αλλά και γενικότερα. Η ανεργία, η έλλειψη διεξόδων σε πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις αποτελούν και για τη νεολαία της Αλεξάνδρειας τα σημαντικότερα από τα προβλήματα που την απασχολούν.
Είναι φανερό ότι χρειάζεται μια νέα πολιτική, με άλλους προσανατολισμούς και άλλες προτεραιότητες με τόλμη και αποφασιστικότητα, που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα συσσωρευμένα προβλήματα της κοινωνίας.