Ιδιαίτερα εγκάρδια ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε από το Σύλλογο Μικρασιατών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καλλιθέας» στον υποψήφιο Δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Καρπαναγιωτίδη. Ο νυν αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» επισκέφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας δυο ιδιαίτερα οικείους πολιτιστικούς φορείς καθώς είναι γνωστή η προσφορά του στο χώρο του πολιτισμού. Κατά την επίσκεψη στο Σύλλογο Μικρασιατών ο κ. Καραπαναγιωτίδης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με την Πρόεδρο κα Παυλίδου και με πάρα πολλά μέλη του Συλλόγου καθώς τη χρονική εκείνη στιγμή ήταν σε εξέλιξη πρόβα της χορωδίας.

Εκείνο που τονίστηκε είναι το πρόβλημα της στέγασης και των διαθέσιμων χώρων του Συλλόγου κάτι το οποίο βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον κ. Καραπαναγιωτίδη και τέθηκε σε άμεση προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Γνώριμοι συνεργάτες και φίλοι από τα παλιά ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλιθέας» είχαν μια ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία συζητώντας τόσο τα ζητήματα που αφορούν το σύλλογο όσο και γενικότερα πολιτιστικά ζητήματα. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Τοπαλίδης «Είμαστε εθελοντές του πολιτισμού και σας θέλουμε δίπλα μας».

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καλλιθέας» είναι ένας από τους πολιτιστικούς πρεσβευτές της πόλης και της περιοχής όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και διεθνώς», υπογράμμισε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης. «Λαοί χωρίς παραδόσεις, ήθη και έθιμα είναι δέντρα χωρίς ρίζες» συμπλήρωσε.

Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλιθέα» το ζήτημα που απασχολεί κυρίως αφορά τη Στέγη και τους αναγκαίους χώρους που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη των δράσεων που αφορούν όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου αλλά και τη φιλοξενία που κατά καιρούς προσφέρεται σε αποστολές πολιτιστικών συλλόγων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Συμφωνήθηκε ότι εκείνο που χρειάζεται είναι ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων κάτι το οποίο είναι εφικτό αρκεί να αντιμετωπισθεί με ενδιαφέρον αλλά και γνώση το θέμα της εξεύρεσης και αξιοποίησης των αναγκαίων κονδυλίων.

Η άκρως παραδοσιακή φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλιθέας» προς τον ιδιαίτερα αγαπητό συνεργάτη και φίλο από τα παλιά Κώστα Καραπαναγιωτίδη και τα μέλη του συνδυασμού του ολοκληρώθηκε με προσφορά «τσιριχτών» και «τανουμένου σουρβά».

Συνάντηση και συνεργασία με το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων

Το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων υποδέχθηκε και είχε συνεργασία ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας κ. Καραπαναγιωτίδης. Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε το ξεχωριστά σημαντικό έργο και η προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, μια δράση με ιδιαίτερα πολιτιστική αλλά και ιστορική σημασία.

Κατά τη συνάντηση ζωντάνεψαν μνήμες από αλησμόνητες αποστολές του Λυκείου Ελληνίδων στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων και υπερατλαντικά ταξίδια σε πολλά από τα οποία συμμετείχε και ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Οι σκέψεις, οι απόψεις και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν είχαν όλα τα χαρακτηριστικά ανθρώπων που υπηρετούν τον πολιτισμό με γνώση, μεράκι και όραμα. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε δράσεις που αναπτύχθηκαν στο μακρινό παρελθόν με το Λύκειο Ελληνίδων να αποτελεί πάντα την «ψυχή» κάθε πολιτιστικής και πολιτισμικής δραστηριότητας και προβολής του ανεξάντλητου ντόπιου δυναμικού.
Ένα σημαντικό ζήτημα που προτάχθηκε ήταν αυτό της στέγασης, κάτι που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα όχι μόνο για την απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου, αλλά και για την ανάπτυξη και άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών με κυρίαρχο αυτό την δημιουργία και ανάπτυξη λαογραφικού μουσείου.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης στο σημείο αυτό εξέφρασε προβληματισμό, αλλά και απορία για το γεγονός ότι σε άλλες πόλεις με πρώτη αυτή της γειτονικής Νάουσας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε αναπαλαίωση παλαιών και παραδοσιακών κτιρίων τα οποία δόθηκαν για χρήση και έγιναν «φωλιά» πολιτιστικών φορέων. Είναι ένα ερώτημα στο οποίο όπως τόνισε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου θα δώσει άμεσες και απτές απαντήσεις.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και ελπιδοφόρων μηνυμάτων για τη συνέχεια.