Ο Κ.Βοργιαζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση – ανακοίνωση:

“Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σκέψεις και τις προτάσεις του υποψήφιου Δήμαρχου κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη για το Δήμο Βέροιας και, εύλογα, μου δημιουργήθηκαν τα πρώτα ερωτήματα:

Αναφέρει ο κ. Καραπαναγιωτίδης «Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Βέροιας είναι τόσα και τέτοια, που καταντάει «πικρό ανέκδοτο» το να βρίσκεται ο Δήμος στις τελευταίες θέσεις σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα». Και μου γεννάται το ερώτημα σε ποια θέση βρίσκεται οικονομικά ο νομός μας, ο νομός Ημαθίας, του οποίου την τύχη έχει στα χέρια του τα τελευταία οχτώ χρόνια; Ποιες εγγυήσεις δίνει ο κ. Καραπαναγιωτίδης ότι δεν θα καταδικάσει και τον Δήμο Βέροιας σε αντίστοιχη παρακμή για τα επόμενα 5 χρόνια; Και τι εγγυήσεις δίνει για την υλοποίηση του προγράμματός του; Ας μιλήσουν, ενδεικτικά ,κάποια νούμερα. Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ενέταξε στο ΕΣΠΑ 2007-13 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 12.757.380€, για όλο το νομό. Την ίδια στιγμή τα έργα που ενέταξε ο Δήμος Βέροιας στο ΕΣΠΑ είναι συνολικού προϋπολογισμού 24.811.793€, δηλαδή το διπλάσιο ποσό και μόνο για το Δήμο. Τέτοια ελπίδα και πίστη υπόσχεται για ένα καλύτερο αύριο;

Αναφέρει ότι θα προχωρήσει στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, τον εξορθολογισμό των δαπανών και τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Και ερωτάμε ευθέως: πόσα ενοίκια ετησίως πληρώνει συνολικά η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας για τα γραφεία των υπηρεσιών της και πώς αυτό μπορεί να το πληροφορείται ο απλός πολίτης; Γιατί, ενώ παρέλαβε από τον προκάτοχό του έτοιμη μελέτη για την κατασκευή Διοικητηρίου, πριν 8 χρόνια, δεν προχώρησε στην υλοποίηση και πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν, άδικα, σε ανασκαφές και απαλλοτριώσεις; Πώς είναι δυνατόν να προκηρύσσει μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου, 2.500τμ στη Βέροια, για τη στέγαση των κεντρικών διευθύνσεών της, με ημερομηνία λήξης προσφορών την 13 Μαρτίου 2014, δύο μήνες δηλαδή πριν από τις εκλογές; Πώς είναι δυνατόν να προβλέπεται μίσθωση διάρκειας 12 ετών, δεσμεύοντας με τον τρόπο αυτό και τους επόμενους 3 αντιπεριφερειάρχες; Και δεν είναι θράσος, μετά από 8 χρόνια αδράνειας, να υπόσχεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου;”