Τα καταστήματα τους θα κρατήσουν κλειστά την Κυριακή 4/5  πλήθος επιχειρηματιών (ένδυσης, υπόδησης και όχι μόνο) της Βέροιας καθώς όπως δηλώνουν το μέτρο των ανοιχτών μαγαζιών τις Κυριακές δεν αποφέρει κανένα όφελος.

Όπως δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες μέρες και από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, ο οποίος πρότεινε απλά ενδεικτικό ωράριο λειτουργίας δηλώνοντας ότι το άνοιγμα είναι προαιρετικό, στην ανακοίνωση του ανέφερε ότι “Βάσει δειγματοληπτικής έρευνας που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Βεροίας, σχετικά με την πρόθεση των εμπόρων να ανοίξουν είτε να μην ανοίξουν την Κυριακή 4η Μαΐου 2014, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών δήλωσε πως δεν προτίθενται να ανοίξουν”.

Οι καταστηματάρχες που εναντιώνονται στο μέτρο ουσιαστικά προτρέπουν και τους καταναλωτές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να μην “πατήσει κανείς στα ανοιχτά μαγαζιά αυτήν τη μέρα”.

Για να δούμε ο καταναλωτικός κόσμος θα στηρίξει την εναντίωση αυτών των επιχειρηματιών ή θα δηλώσει ενεργά παρόν; Αν και το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα μετά το Πάσχα, σημαίνει πιθανόν πως δεν υπάρχουν και τα απαραίτητα χρήματα ώστε ο κόσμος να βγει και να ξοδέψει. Αλλά ας είμαστε επιφυλακτικοί και ας περιμένουμε τα αποτελέσματα…