Ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Άννας Τακάκη-Μαρκάκη «Τα σκαρφίσματα του Σηφαλιού» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βεργίνα την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (στην οδό Έλλης 8).

Θα μιλήσουν: Ο κ. Στέλιος Αλιγιζάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας και η και η κ. Χάιδω Μπατσαρά-Τζήκα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο κ. Γιάννης Παντερμαράκης, μέλος του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας.

Η κ. Άννα Τακάκη – Μαρκάκη γεννήθηκε σ’ ένα ορεινό χωριό, τη Ζήρο Σητείας. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στη Σητεία της Κρήτης. Χρονογραφήματα και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες. Ποιήματά της βραβεύτηκαν σε ελληνικούς και παγκόσμιους ποιητικούς διαγωνισμούς. Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από τον διεθνούς φήμης μουσουργό, πιανίστα και συνθέτη, Νίκο Αστρινίδη. Είναι μέλος της “Αμφικτιονίας Ελληνισμού” και εκπρόσωπος του παραρτήματος στη Σητεία Κρήτης, μέλος της “Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας” της “Ένωσης Κρητών Στιχουργών Μ. Κ.”, καθώς και άλλων πολιτιστικών φορέων. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: “Χρώμα θαλασσινό”, εκδόσεις “Δαρδανός”, 2004. “Αλλιώς φυσά τ’ Αέρι”, εκδόσεις “Αεράκη”, 2007 και “Υγιέ μου – το τραγούδι της μάνας”, εκδόσεις “Αμφικτιονία Ελληνισμού”, 2010.