Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, όπως ήταν προγραμματισμένο, από την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή, τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μιχάλη Κατρίνη, τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Δημοσθένη Ανδριόπουλο και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας Αναστασία Μπούρτσου τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Θεραπείας του οργανισμού στον χώρο του νοσοκομείου Βέροιας.

Από τη Δευτέρα 5 Μαΐου θα μπορούν οι εξαρτημένοι από οπιούχα ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για εισαγωγή στο νέο πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, που θα λειτουργήσει στους χώρους του Γ.Ν. Ημαθίας, στη Βέροια. Η Μονάδα την πρώτη μέρα λειτουργίας της θα εξυπηρετήσει 20 ασθενείς, που θα μεταφερθούν από το αντίστοιχο πρόγραμμα της Κατερίνης, το οποίο μέχρι πρότινος κάλυπτε και τις ανάγκες του Ν. Ημαθίας. Στην πλήρη ανάπτυξή της η Μονάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 150 ασθενείς με σειρά προτεραιότητας αίτησης.

Στα εγκαίνια παρόντες ήταν ο Απ. Βεσυρόπουλος, ο Λ. Τσαβδαρίδης, ο Στ. Σαρηγιαννίδης αλλά και η Δήμαρχος Βέροιας η οποία στην ομιλία της ανέφερα τα εξης:

” Σήμερα νοιώθω δικαιωμένη. Η δημοτική αρχή νοιώθει δικαιωμένη, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης το ίδιο.

Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πριν από επτά (7) χρόνια. Θεωρώ λοιπόν, ότι σήμερα έχουμε το αυτονόητο αποτέλεσμα με χρόνους Ελλάδας… Ήταν καθήκον όλων μας η λειτουργία της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ και τα χρήματα που διέθεσε ο Δήμος για την κατασκευή της βάσης του οικήματος ήταν το λιγότερο.

Κρίνω όμως ότι, εξ ονόματος των δημοτών του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να ευχαριστώ το Υπουργείο για την σημερινή έναρξη λειτουργίας της Μονάδας και την φίλη πρώτα και Υπουργό Ζέτα Μακρή και την ηγεσία του ΟΚΑΝΑ που μας τιμούν με την παρουσία τους.

Όπως προείπα, από την αρχή της προηγούμενης θητείας μας άρχισαν οι προσπάθειες και η συνεργασία με το Νοσοκομείο και τη διοίκησή του, τους πρώην και νυν Διοικητές.

Όλα ξεκίνησαν από την έκκληση γονέων και ληπτών των υπηρεσιών της μονάδας της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης, να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ΟΙ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ και που οξύνθηκε με την οικονομική κρίση.

Πόσες φορές επισκεφτήκαμε τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα. Πόσες συζητήσεις γίνανε εκεί κι εδώ και πόσες αναγνωριστικές επισκέψεις έγινα σε παρόμοια Κέντρα για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο….
Οξύνσεις, επιμονή, ένας αγώνας που σήμερα δεν έχει πια καμιά σημασία γιατί κατέκτησε τον τελικό στόχο.

Μακάρι και οι άλλες μάχες που δίνει το Νοσοκομείο (κι ο Δήμος είναι πάντα δίπλα για να υποστηρίξει, για να ενώσει τη φωνή του για να υπάρχει αποτέλεσμα στις δίκαιες προσπάθειες) να πάνε καλά. Γιατί το πάλαι ποτέ κραταιό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Βέροιας, που με τη λειτουργία του αποσυμφόριζε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έφτασε σε σημείο να αναστείλει λειτουργία κλινικών που με τεράστιες θυσίες γιατρών και νοσηλευτών καταξιώθηκαν μετά την θεσμοθέτηση του ΕΣΥ.

Να τους ευχαριστήσω, λοιπόν, όλους για τη σημερινή χαρά. Πολλοί βάλανε πλάτη”.