Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποίησαν οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών με αφορμή την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου από το  υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή. Πέντε λεπτά πριν από τις 11.00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Χθες, Πρωτομαγιά, μοίρασαν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών, ενώ στις 30 Απριλίου στον Κολωνό, όπου παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο για μία σακούλα τρόφιμα.
Παράλληλα, αύριο, Σάββατο, διοργανώνουν δωρεάν διανομή τροφίμων στις 10.30 το πρωί στην οδό Σαλαμίνος στον Περισσό.

Ειδικότερα, σε έκτακτη συνεδρίαση, τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Παραγωγών πωλητών των Λαϊκών Αγορών, τα οποία αντιδρούν στο νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο, του οποίου οι διατάξεις και άρθρα εκτιμούν ότι εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, βρίσκονται σε επαφή με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ έχουν κλείσει, όπως αναφέρουν και ραντεβού με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών.

«Στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, απαντούμε με κλιμάκωση του αγώνα μας με συνέχιση της απεργίας διαρκείας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι πρακτικές όπως λένε του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» για τη διάλυση των Λαϊκών Αγορών, οι οποίες δεν λαμβάνουν καθόλου υπ’ όψιν τους τα αιτήματα Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών.

Βάσει αυτών των εξελίξεων προαναγγέλλουν σειρά δράσεων όπως: 

Συμμετοχή την Πέμπτη 1 στο μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά. Το απεργιακό ραντεβού είναι στις 9:30 πμ στην Πλ. Κάνιγγος.
Επίσης την ίδια μέρα, και στις 10:30 π.μ. θα προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου καλούν σε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στην Πλ. Κάνιγγος και ώρα 10:30 πμ., στη Βουλή.
Το Σάββατο 3 Μαΐου διοργανώνουν διανομή τροφίμων στις 10:30π.μ. στον Περισσό οδό Σαλαμίνος.

«Οι Λαϊκές Αγορές είναι το τελευταίο καταφύγιο της λαϊκής οικογένειας και μας έχουν βάλει στο στόχαστρο για χάρη των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Πηγή: zougla.gr