Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης μαζί με μέλη του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Ουλσουτζόγλου και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου.
Στη συνάντηση αυτή έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που απασχολούν το Επιμελητήριο και γενικότερα τον κλάδο του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων σε μια σειρά από ζητήματα όπως η περιφερειακή αγορά της Κουλούρας, η παραμονή του τελωνείου στη Βέροια, κ.λπ.

Τόνισε ακόμη ότι με την ευκαιρία του νέου ΕΣΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη και την αξιοποίηση άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων (leader κλπ) θα δοθεί η δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον τουρισμό, τη μεταποίηση και το εμπόριο, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βέροιας.

Το ζητούμενο είναι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας σημείωσε ο κ. Καραπαναγιωτίδης γι΄ αυτό και ως Δήμαρχος Βέροιας θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό και την εδραίωση της περιοχής μας στο διεθνές εμπόριο και τις εξαγωγές.

Σημείωσε ακόμη ότι στην προσπάθεια αυτή πρέπει όλοι οι φορείς (Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Δήμος, Εμπορικός Σύλλογος κ.λπ) να προχωρήσουν από κοινού έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

karap_ktlΕπίσης, συνάντηση με τα Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και των Αστικών Βέροιας είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

Αρχικά ο κ. Καραπαναγιωτίδης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του «Δύναμη Πολιτών» επισκέφτηκε τα γραφεία Διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ημαθίας και είχε ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Αναστάσιο Συμεωνίδη και μέλη του Δ.Σ.

Κατά τη συνομιλία τονίστηκαν ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου του ΚΤΕΛ στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο αστικό κέντρο της Βέροιας. Επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ η σοβαρή δυσκολία προσπέλασης των οχημάτων, αλλά και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από λανθασμένες επιλογές στην εφαρμογή της αστικής ανάπλασης.

Μεταξύ του κ. Καραπαναγιωτίδη και του κ. Συμεωνίδη τονίστηκε η μέχρι τώρα πολύ καλή συνεργασία και το πνεύμα κατανόησης στα κατά καιρούς προβλήματα που προέκυψαν. Ανάλογο πνεύμα συνεργασίας θα υπάρχει και στη συνέχεια επ’ ωφελεία των δημοτών και του τόπου συνολικά.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης του χώρου αφετηρίας των υπεραστικών λεωφορείων ο κ. Συμεωνίδης υπογράμμισε ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι θετικό σε αυτή την προοπτική από τη στιγμή που θα τηρηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που αφορούν την χωροθέτηση, αλλά και τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί το σύνθετο αυτό εγχείρημα. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης από την πλευρά του τόνισε ότι τίποτα δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνεται με προχειρότητα, όπως και στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται μια  ολοκληρωμένη μελέτη η οποία θα καλύπτει όλες τις παραμέτρους ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.
Στα πλαίσια αυτά θα αναζητηθεί και η δυνατότητα ένταξης του σύνθετου αυτού ζητήματος σε πρόγραμμα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης με ευχές για ανάλογη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο κ. Καραπαναγιωτίδης επισκέφτηκε τα γραφεία Διοίκησης των Αστικών Λεωφορείων Βέροιας όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο, Παύλο Παυλίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η συνεργασία εξελίχθηκε σε ανάλογο κλίμα κατανόησης και πρόθεσης να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της αστικής συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιβατικό κοινό.

Και σε αυτή τη συνεργασία τονίστηκε από πλευράς του Προέδρου των Αστικών Λεωφορείων ο προβληματισμός για την κυκλοφοριακή δυσλειτουργία λόγω της μη ενδεδειγμένης αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών ζητημάτων.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης υπογράμμισε ότι τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη συνολική λειτουργία της Βέροιας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται πρόχειρα, ευκαιριακά και ανακόλουθα και ότι απαιτείται μια, από μηδενική βάση, εξέταση του προβλήματος και λύσεις που θα έχουν ένα και μοναδικό στόχο: την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών, πεζών και εποχούμενων, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό κάθε σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος.