Στην λαϊκή αγορά της Βέροιας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 29 Απριλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος, όπου συναντήθηκε με τους απεργούς Παραγωγούς και Πωλητές της λαϊκής αγοράς, οι οποίοι στα πλαίσια της απεργίας τους κράτησαν τους πάγκους τους κλειστούς.

Οι Παραγωγοί και Πωλητές των λαϊκών αγορών της Ημαθίας αντιδρούν σε νομοσχέδιο για τη Λαϊκή Αγορά, το οποίο προβλέπει μέτρα κατάθεσης Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας για την ανανέωση της άδειας, δυνατότητα λειτουργίας υπαίθριων αγορών (παζάρια, “Χωρίς Μεσάζοντες” κλπ) με απαγόρευση συμμετοχής των αδειούχων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών, ανακατανομή των θέσεων με κλήρωση κάθε χρόνο, πρωτοφανείς και υπερβολικές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις με φυλακίσεις μέχρι πέντε χρόνια, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και χρηματικά πρόστιμα έως 5000€ και αφαίρεση αδειών, αντί των τακτικών ελέγχων με λογικά πρόστιμα που θα έβαζαν σε τάξη την αγορά, αντί να την εξοντώσουν κ.α.

Ο Χρήστος Σκουμπόπουλος τάχθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των απεργών συμπολιτών μας, τονίζοντας με νόημα:
«Μπορεί οι ιθύνοντες των Αθηνών να έχουν καταστρέψει τον πλουτοπαραγωγικό ιστό, να έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά φαίνεται πως ακόμη δεν χόρτασαν. Τώρα, έβαλαν στο μάτι τους μεροκαματιάρηδες παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών, φέρνοντας προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θα στείλει στην ανεργία την πλειοψηφία τους.

Η κυβέρνηση, δια των τοπικών της βουλευτών, πρέπει να το σκεφτούν καλά. Πρέπει να καταλάβουν πως οι ζωές των ανθρώπων αυτών είναι πιο σημαντικές από τα λογιστικά και τροϊκανά παιχνίδια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, το Υπουργείο, τους βουλευτές και όποιον άλλον εμπλεκόμενο, να βγάλει το πιστόλι από τον κρόταφο των συμπολιτών μας και να στρέψει αλλού τα αδηφάγα σχέδια τους, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη εξυγίανσης».