«Σε πείσμα όλων των καλοθελητών ότι θα αποσυρθούμε και δεν θα κατέβουμε στις εκλογές τις 18ης Μαΐου, καταθέσαμε χθες το βράδυ, όπως προβλέπεται από το νόμο, στο Πρωτοδικείο την δήλωση του συνδυασμού μας. Εκατόν δέκα συνδημότες άντεξαν στις απειλές, στους εκβιασμούς, στα ψέμματα, στη λασπολογία και τάχθηκαν στο πλευρό μας, προκειμένου όλοι μαζί στις 18 Μαΐου να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή στο Δήμο μας» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στα Ασώματα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Χρήστος Σκουμπόπουλος το βράδυ της Δευτέρας 28 Απριλίου, στα πλαίσια προεκλογικής συγκέντρωσης στο χωριό.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σκουμπόπουλος τόνισε πως «ο τόπος μας χρειάζεται επιτέλους σοβαρή, ικανή, στιβαρή Δημοτική Αρχή», ενώ αναφερόμενος για τον συνδυασμό που ηγείται τόνισε «εμείς, ο συνδυασμός της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας, παρουσιαζόμαστε μπροστά σας ακριβώς όπως είμαστε και όπως μας ξέρετε. Αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι, χωρίς επικοινωνιακά φτιασιδώματα, χωρίς κομματικά προικιά, χωρίς παρασκηνιακά πανωπροίκια, χωρίς χρίσματα και δαχτυλίδια, χωρίς επιχρίσματα και βραχιόλια, χωρίς υποστυλώματα και κηδεμόνες της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών».

Κάνοντας κριτική για την διαλυμένη απερχόμενη δημοτική αρχή και το ανύπαρκτο έργο της, ο κ. Σκουμπόπουλος είπε ότι «μπορεί τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ να έχουν διασκορπιστεί στους πέντε ανέμους, ωστόσο φέρουν ΑΚΕΡΑΙΑ την ευθύνη της χειρότερης οκταετίας στα χρονικά του Δήμου της Βέροιας, αλλά και στα χρονικά όλων των κοινοτήτων που ανήκουν στα νέα Καλλικρατιά του όρια».

Ασκώντας δριμεία κριτική για τις μεταγραφές των «αστέ(ρ)γων» της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ προς την ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Κ. Καραπαναγιωτίδη και την εμφάνιση τόσο των ίδιων, όσο και των επικεφαλής των δύο συνδυασμών (του διαδόχου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ συνδυασμού «Δράση με Γνώση» και της «Δύναμης Πολιτών») ως σωτήρων, ο κ. Σκουμπόπουλος τόνισε:

«Διεκδικούν, χωρίς ντροπή, και πάλι την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, όταν πλέον οι  συνδημότες μπορούν να συγκρίνουν το έργο της τετραετίας Σκουμπόπουλου και το ανύπαρκτο έργο της οκταετίας σε επίπεδο Δήμου και Νομού. Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον και θέλουν Δήμαρχο έμπειρο, έντιμο, δοκιμασμένο».

Μιλώντας ειδικά για την Τ.Κ. Ασωμάτων ανέφερε ότι τα έργα της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου και η επέκταση του σχεδίου του οικισμού, που ξεκίνησαν το 2006 αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν είναι καιρός να αποπερατωθούν, ενώ μιλώντας γενικά για τις δράσεις που ο δήμος πρέπει να αναλάβει τόνισε:

«Ο Δήμος, οφείλει να γίνει ο καταλύτης για την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, για την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, για την αξιοποίηση των τοπικών πλουτοπαραγωγικών πηγών, για την δημιουργία θέσεων εργασίας, για την ελάφρυνση των κατοίκων και των επαγγελματιών από τα πολλαπλά βάρη που τους γονατίζουν. Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να κάνει απλώς δύο βήματα: 1) Να εκμεταλλευτεί το νέο ΕΣΠΑ για την άντληση όσων το δυνατόν περισσότερων πόρων για εκτέλεση έργων και 2) Να νοικοκυρέψει το Δήμο από το ξεχαρβάλωμα που έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία».

Τέλος, προσκάλεσε τους κατοίκους των Ασωμάτων στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των βασικών αξόνων του προγράμματος του συνδυασμού, που θα γίνει τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ, ενώ παρουσίασε τους υποψήφιους της Τοπικής Κοινότητας Ασωμάτων, οι οποίοι είναι:

–       Μιχαλόπουλος Βασίλης του Κων/νου

–       Ρηγοπούλου – Κρομμύδα Ευγγελία του Βασιλείου

–       Σερασκιέρης Αντώνιος του Χρήστου

–       Τσιώμου Ιφιγένεια του Ζαχαρία